Annonce

Annonce

Svar: Mavekneb hos baby


13. november 2022

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er rigtig godt, at I har fundet ud af, at det fungerer bedre for jer, når du supplerer med modermælkserstatning efter ca. hver anden amning. Det lyder som om, at det giver mere ro og overskud i jeres lille familie - og det er vigtigt. Det er dog sådan, at børn der får erstatning ofte får lidt mere tendens til mavekneb, træg mave og forstoppelse, og her kan det hjælpe at forsøge med en anden erstatning:)

Det er derfor rigtig fint, at du forsøger med f.eks. Allomin Syrnet (grøn). Den er tilsat citronsyre, der kan ændre proteinernes struktur, så børn med mavenkneb lettere kan fordøje det. Du kan også forsøge f.eks. Allomin 1 SensiPro+ (guld). Den indeholder mælkesyrebakterien L. Reuteri Protectis, som også kan hjælpe, hvis barnet har mavekneb, træg mave og tendens til flere dage mellem afføringerne.

Du skal være opmærksom på, at hvis du bruger modermælkserstatning med mælkesyrebakterier, så er det meget vigtigt, at vandet nedkøles til ca. 40 grader, før du kommer erstatningspulveret i - hvis temperaturen er højere, vil det fjerne virkningen af mælkesyrebakterierne.

Der er også den mulighed, at du ved siden af den nuværende Allomin Syrnet giver mælkesyrebakterier som dråber. Det kan f.eks. være Semper dråber eller det kan være kombination med D-dråberne. Det laver Semper også, men der er også mulighed for at købe andre typer mælkesyrebakterier til baby. Så længe jeres datter ikke får mindst 800 ml Allomin dagligt, skal hun tilbydes d-dråber. Når hun begynder at indtage mere end ...


Annonce

... 800 ml, så behøver hun ikke længere d-dråberne.

Derudover er det rigtig godt, at du giver hende lune bade, cykler med hendes ben, giver hende lidt mavemassage - det kan du gøre med et par fingre og lidt olie. Du kan massere omkring navlen i urets retning. Ligesom det er godt, hvis du kan lægge hende på maven flere gange dagligt f.eks. hen over ammepuden, på dine lår, liggende på din brystkasse osv. Du må også meget gerne bære hende rundt liggende på maven på din ene underarm, på den måde kan hun også hjælpes til at slappe af i kroppen og tarmene, så der måske kommer lidt naturlig gang i maven.

En sut efter måltidet vil også være godt. Det at sutte sætter naturligt gang i tarmperistaltikken/tarmbevægelserne, så mælk og evt. luft hjælpes igennem systemet, men uden at der kommer yderligere mælk med ned. Det kan derfor være med til at give lidt ro på sigt:)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Det, at afføringen er "tynd og vælter ud af hende, når den endelig kommer", lyder faktisk ikke som forstoppelse, og derfor tænker jeg, at det er fint, som du selv skriver, at se det lidt an og se, om ændring af modermælkserstatning vil gøre en forskel hos jer :) Hvis hendes afføring bliver mere fast, så vil det være godt med laktulose. Det virker netop ved at gøre afføringen blød...

Vær opmærksom på at hjælpe hende med at bøvse godt af efter et måltid. Hvis hun kan komme af med en stor bøvs, så skal denne luft ikke igennem maven, og det vil naturligt også kunne hjælpe på hendes maveuro...:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 2 mdr.

Måltider og putning

Kære Helen, Tak for nogle rigtig gode råd sidste gang:) Min søn, når han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Ked af at være i dagplejen

Hej Helen. Vi har en dejlig pige på 2 år og 9 måneder, hun har ellers været...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce