Annonce

Annonce

Svar: Mavekneb hos baby


13. november 2022

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er rigtig godt, at I har fundet ud af, at det fungerer bedre for jer, når du supplerer med modermælkserstatning efter ca. hver anden amning. Det lyder som om, at det giver mere ro og overskud i jeres lille familie - og det er vigtigt. Det er dog sådan, at børn der får erstatning ofte får lidt mere tendens til mavekneb, træg mave og forstoppelse, og her kan det hjælpe at forsøge med en anden erstatning:)

Det er derfor rigtig fint, at du forsøger med f.eks. Allomin Syrnet (grøn). Den er tilsat citronsyre, der kan ændre proteinernes struktur, så børn med mavenkneb lettere kan fordøje det. Du kan også forsøge f.eks. Allomin 1 SensiPro+ (guld). Den indeholder mælkesyrebakterien L. Reuteri Protectis, som også kan hjælpe, hvis barnet har mavekneb, træg mave og tendens til flere dage mellem afføringerne.

Du skal være opmærksom på, at hvis du bruger modermælkserstatning med mælkesyrebakterier, så er det meget vigtigt, at vandet nedkøles til ca. 40 grader, før du kommer erstatningspulveret i - hvis temperaturen er højere, vil det fjerne virkningen af mælkesyrebakterierne.

Der er også den mulighed, at du ved siden af den nuværende Allomin Syrnet giver mælkesyrebakterier som dråber. Det kan f.eks. være Semper dråber eller det kan være kombination med D-dråberne. Det laver Semper også, men der er også mulighed for at købe andre typer mælkesyrebakterier til baby. Så længe jeres datter ikke får mindst 800 ml Allomin dagligt, skal hun tilbydes d-dråber. Når hun begynder at indtage mere end ...


Annonce

... 800 ml, så behøver hun ikke længere d-dråberne.

Derudover er det rigtig godt, at du giver hende lune bade, cykler med hendes ben, giver hende lidt mavemassage - det kan du gøre med et par fingre og lidt olie. Du kan massere omkring navlen i urets retning. Ligesom det er godt, hvis du kan lægge hende på maven flere gange dagligt f.eks. hen over ammepuden, på dine lår, liggende på din brystkasse osv. Du må også meget gerne bære hende rundt liggende på maven på din ene underarm, på den måde kan hun også hjælpes til at slappe af i kroppen og tarmene, så der måske kommer lidt naturlig gang i maven.

En sut efter måltidet vil også være godt. Det at sutte sætter naturligt gang i tarmperistaltikken/tarmbevægelserne, så mælk og evt. luft hjælpes igennem systemet, men uden at der kommer yderligere mælk med ned. Det kan derfor være med til at give lidt ro på sigt:)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Det, at afføringen er "tynd og vælter ud af hende, når den endelig kommer", lyder faktisk ikke som forstoppelse, og derfor tænker jeg, at det er fint, som du selv skriver, at se det lidt an og se, om ændring af modermælkserstatning vil gøre en forskel hos jer :) Hvis hendes afføring bliver mere fast, så vil det være godt med laktulose. Det virker netop ved at gøre afføringen blød...

Vær opmærksom på at hjælpe hende med at bøvse godt af efter et måltid. Hvis hun kan komme af med en stor bøvs, så skal denne luft ikke igennem maven, og det vil naturligt også kunne hjælpe på hendes maveuro...:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 2 mdr.

Måltider og putning

Kære Helen, Tak for nogle rigtig gode råd sidste gang:) Min søn, når han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Ked af at være i dagplejen

Hej Helen. Vi har en dejlig pige på 2 år og 9 måneder, hun har ellers været...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2024 | Diverse | 5 mdr.

Menstruation efter fødslen - 5 mdr.

Kære Helen. Jeg fødte en dreng den 15. juli 2023. Jeg ammer ham, men han får...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar, det er så dejligt at skrive til dig, du giver altid sådan nogle gode varme råd.

Det er dejligt at kunne skrive til dig, når man er bekymret.

Hilsen
Guldklumpens mor


Annonce