Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Dato: 7. juni 2024

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på børneundersøgelser, fordi vi forstår vigtigheden af hurtig afklaring og tryghed, når det handler om vores børn.

Synets udvikling hos børn

Synets udvikling er en følsom proces, hvor hver dag tæller. Barnets hjerne skal lære at få synsindtryk fra begge øjne til at samarbejde. Udfordringen er, at små børn kan klare sig fint, selvom de kun ser godt med det ene øje og dårligt med det andet. Derfor er det afgørende, at forældre reagerer hurtigt ved mistanke om nedsat syn eller skelen.

Hos Memira

Ved børneundersøgelser starter vores optiker eller øjensygeplejerske med at måle barnets syn og samsyn. Ved mistanke om øjensygdom eller synsnedsættelse bruger vi pupiludvidende dråber for en grundig vurdering.

Vigtige tegn på synsproblemer

Forældre bør være opmærksomme hvis:

• Barnet klager over hovedpine eller øjensmerter.
• Barnet skeler eller lukker det ene øje.
• Barnet holder bøger, legetøj eller iPad tæt på.
• Barnet har svært ved at se ting langt væk og foretrækker at sidde forrest i klassen.

Børn under 10 år bør altid besøge en øjenlæge, inden de får deres første briller, for at sikre en god start for deres syn.

Hvordan briller forvandlede Elviras adfærd og humør

Michelle, mor til 5-årige Elvira, kontaktede Memira i 2023, da hendes datter pludselig begyndte at skele. Hun valgte Memira på grund af vores erfaring med børns syn og den korte ventetid. Før Elvira fik briller, havde Michelle ikke bemærket ændringer i hendes adfærd. Men nu ser Michelle tilbage og fortæller: "Når hun har været på legepladsen, har hun været enormt forsigtig." "Ud over at vi tolker, at synet er bedre med briller, er der også noget omkring hendes humør og hendes adfærd. Hun er blevet mere udadvendt i det sociale," siger Michelle. Du kan læse mere om Elviras forløb hos Memira på vores hjemmeside.

Thomas fandt hurtig og professionel hjælp til sin søns synsproblemer

Thomas, far til 4,5-årige William, var bekymret for sin søns syn på grund af familiens historik med både brug af briller og nærsynethed. Pædagoger i Williams børnehave bemærkede, at han kneb øjnene sammen for at fokusere på noget langt væk og var meget lysfølsom, så meget, at han ofte ønskede at have solbriller på.
Thomas kontaktede en lokal øjenlæge, men på grund af en ventetid på et år, valgte han at kontakte Memira for en udvidet undersøgelse og betale selv. "Min søns syn var vigtigere end pengene," siger Thomas.
Undersøgelsen hos Memira afslørede, at William havde +4,5 på det ene øje og +4,25 på det andet. "Oplevelsen hos Memira var fantastisk. Alt blev tilpasset Williams behov og præmisser. Der blev snakket, så vi forstod det, og øjenlægen Hassan var god til at holde kontakten med William, hvilket skabte tryghed," fortæller Thomas.

Book en synsundersøgelse i dag

Book en konsultation hos Memira og sikr dit barns syn og fremtidige livskvalitet. Book en forundersøgelse i dag på memira.dk.

Læs mere her

Galleri

Klik for større udgave


Annonce