De bedste (bedste)forældre

De to generationers sundhedsplejerske, Sigrid Riise og Helen Lyng Hansen, om det moderne familielivs faldgruber og hvordan man undgår dem.

Se og hør Helen og Sigrid fortælle om bogen:

Mange bedsteforældre kender situationen: de skal passe barnebarnet og finder en tre-siders manual fra barnets forældre på køkkenbordet. Og helt ærligt. Skal det nu være en videnskab at passe et barn?

Omvendt har mange forældre oplevet, at bedsteforældrene, der har passet børnebørnene, har brudt alle de regler, forældrene har opstillet og selv kæmper for at overholde.

Der er masser af konfliktstof i at være tre generationer i en familie: Er forældrene overpylrede, eller ved bedsteforældrene slet ingenting om børn i dag? Må bedsteforældre forkæle og bryde hverdagsreglerne, eller skal forældrene bestemme det hele? Og skal bedsteforældrene altid stille op til børnepasning?

Med udgangspunkt i spørgsmål fra de mange familier, som de har hjulpet gennem årene, fortæller sundhedsplejerskerne Sigrig Riise og Helen Lyng Hansen om det moderne familielivs faldgrupper og hvordan man undgår dem - eller kravler op igen, hvis man skulle være faldet i. De fortæller også om de råd, bedsteforældregenerationen selv har fået og troet på - og om, hvordan mange af dem siden er overhalet af moderne viden og forskning.

Der er masser at tale om for Sigrid og Helen, som repræsenterer hver sin generation. Og selvom de er enige om meget er det bestemt ikke det hele.

Køb bogen "De bedste (bedste) forældre" her


Det siger anmelderne:

Et kærligt og konkret holdepunkt

"De bedste (bedste)forældre giver både forældre og bedsteforældre et kærligt og konkret holdepunkt i kampen, hvis bølgerne af og til går højt, når der diskuteres børn." - Sundhedsprof.dk (Læs hele anmeldelsen)


Forfattere:

Helen Lyng Hansen

Helen Lyng Hansen

Helen er kvinden bag succeshjemmesiden netsundhedsplejerske.dk, hvor hun har hjulpet tusinde desperate, eller bare almindeligt bekymrede småbørnsforældre.

Pia Hern

Sigrid Riise

Sigrid Riise er kendt og elsket af flere generationer, som har hørt hende som kontant sundhedsplejerske i radioen, hvor hun i over 15 år har givet råd og klart besked til familier med børn.


Annonce