Annonce

Annonce

Svar: Nedtrappe amning


18. februar 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære lykkelige mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som en rigtig god beslutning at gå over til flaske. Det giver jer alle meget mere ro, og du kan bruge dine kræfter på at nyde din lille pige og barselsorloven - i stedet for at kæmpe ved brystet, hvilken ingen har glæde af :) Og det er dejligt, at hun tager så fint imod flasken!

Din plan er rigtig god. Det vil netop være helt perfekt, at du trapper gradvist ud af amningerne, så i stedet for at amme hende 4 gange dagligt, så bliver det 3 gange, så 2 gange, en gang og til sidst vil amningen så naturligt stoppe. Og du må gerne trappe ned over nogle uger, så din krop får mulighed for at følge med - og samtidig vænnes hendes mave også til mere og mere erstatning :)

Det lyder rigtig fint med 6 mælkemåltider i løbet af døgnet, det svarer til, at hun spiser ca. hver 4 time, og det vil naturligt ofte dække hendes behov. Så længe du også ammer, kan det godt være, at hun en gang imellem vil søge brystet og die kortvarigt (ud over de 6 mælkemåltider) - dette for at få slukket tørsten lidt, og det må hun naturligvis gerne. Derfor er det også rigtig fint, at du gerne vil bibeholde en vis ...


Annonce

... mælkeproduktion til hun er 5-6 måneder gammel :) I den alder, vil hun naturligt kunne begynde at drikke vand af kop og vil således også få slukket sin tørst med lidt vand i stedet for mælk, så det er en god plan.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Der er ikke noget problem i, at du ammer sen aften, nat eller tidlig morgen, hvis det er der du oplever, at hun bedst accepterer brystet - det vil for det første være med til at gøre, at din mælkeproduktion netop bibeholdes lidt længere, så du netop kan holde lidt gang i amningen, til hun er 5-6 måneder. Men det vil også være rigtig dejligt for dig, at du om natten bare kan tage hende over til dig, amme hende og mere eller mindre sove videre selv - i stedet for at du skal ud i køkkenet og varme en flaske. Jeg har enkelte gange oplevet, at det faktisk lykkes for kvinder at amme om natten og give flaske om dagen, og at det fungerer rigtig godt i en længere periode :)

Så fortsæt endelig den gode gænge og din plan - og glæd jer over, at I nu har fået mere overskud, kan koncentrere jer om lillepigen, hyggelige lege- og pludrestunder og at far også har mulighed for at tage lidt over - det er også guld værd for jer alle tre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2018 | Amning | 6 mdr.

Antal amninger - seks måneder. For meget eller for lidt?

Hej Helen Så er der et spørgsmål mere. Skemaden går fremad herhjemme. Nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annoncer

Annonce