Annonce

Annonce

Brev:

Stor dreng - små hjælpemidler


3. april 2021

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Stor dreng - små hjælpemidler

Kære Helen,

Siden sidst er der kommet et styks smækker lillebror til verden 😊 Han var en basse ved fødslen og er nu ved 10 uger en dejlig fuldfed frækkert på lidt over 8 kg og 69cm.

Det er jo i sig selv fantastisk, men det skaber lidt vanskeligheder, når der skal findes passende remedier. Jeg har fx måttet udskifte bæresele, fordi han var for stor til babyindsatsen men endnu ikke havde styrke nok i nakken til at undvære den. Og nu er turen nået til højstol. Hidtil har han siddet med ved bordet i en triptrap newborn indsats, men den rækker ifølge deres anbefalinger kun til 9kg. Desuden er hans numse helt fremme ved sædekanten, og jeg tænker umiddelbart, han er vokset ud af den. Hvad tænker du? Mit spørgsmål er så, hvad skal vi vælge nu? Næste trin ville jo normalt være ...


Annonce

... babysættet der til, men der skal han selv kunne sidde, og det kan han jo ikke. Hvad kan vi vælge indtil da? Må han fortsætte i newborn indsatsen?

Det skal siges, at han udelukkende sidder i stolen, når vi spiser og han tilfældigvis er vågen. Han elsker at sidde med, hvorimod han bliver ked af at ligge alene på gulvet uden os nede hos sig. Desuden er det rart at kunne bruge begge hænder til at spise, for på mystisk vis vågner han altid, når maden er klar 😄

Vi øver mavetid med ham, og han bliver stærkere hele tiden, men slet ikke nok til, at jeg tænker, han vil kunne sidde selv i en nær fremtid. Han sidder aldrig i skråstol, og kun en sjælden gang imellem sidder han i en bbhugme, som jeg laver til en donut.

Alle inputs er velkomne! 😊

Mange tak,
Mor til A og S.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juni 2023 | Amning | 1 mdr.

Vække for at amme om natten?

Hej Helen. Tak for dig og din brevkasse, som jeg allerede har brugt meget...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2023 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvnhjul og uro

Kære Helen. Tak for dit fine svar på min sendte henvendelse vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2023 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Kamillete til dreng på 2 mdr.

Hejsa Helen Jeg har en dejlig dreng på 2 mdr, som jeg ikke har kunne amme,...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvnhjul 3-4 mdr.

Kære Helen Jeg har læst din bog om børn og søvn. Den har hjulpet mig flere...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Trøske hos baby

Hej Helen Min lille dreng er nu 5 uger gammel og jeg synes, det går rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Legetøj til baby og børn

Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...

Læs mere i Babylex

Øl og amning

Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce