Annonce

Annonce

Brev:

Stor dreng - små hjælpemidler


3. april 2021

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Stor dreng - små hjælpemidler

Kære Helen,

Siden sidst er der kommet et styks smækker lillebror til verden 😊 Han var en basse ved fødslen og er nu ved 10 uger en dejlig fuldfed frækkert på lidt over 8 kg og 69cm.

Det er jo i sig selv fantastisk, men det skaber lidt vanskeligheder, når der skal findes passende remedier. Jeg har fx måttet udskifte bæresele, fordi han var for stor til babyindsatsen men endnu ikke havde styrke nok i nakken til at undvære den. Og nu er turen nået til højstol. Hidtil har han siddet med ved bordet i en triptrap newborn indsats, men den rækker ifølge deres anbefalinger kun til 9kg. Desuden er hans numse helt fremme ved sædekanten, og jeg tænker umiddelbart, han er vokset ud af den. Hvad tænker du? Mit spørgsmål er så, hvad skal vi vælge nu? Næste trin ville jo normalt være ...


Annonce

... babysættet der til, men der skal han selv kunne sidde, og det kan han jo ikke. Hvad kan vi vælge indtil da? Må han fortsætte i newborn indsatsen?

Det skal siges, at han udelukkende sidder i stolen, når vi spiser og han tilfældigvis er vågen. Han elsker at sidde med, hvorimod han bliver ked af at ligge alene på gulvet uden os nede hos sig. Desuden er det rart at kunne bruge begge hænder til at spise, for på mystisk vis vågner han altid, når maden er klar 😄

Vi øver mavetid med ham, og han bliver stærkere hele tiden, men slet ikke nok til, at jeg tænker, han vil kunne sidde selv i en nær fremtid. Han sidder aldrig i skråstol, og kun en sjælden gang imellem sidder han i en bbhugme, som jeg laver til en donut.

Alle inputs er velkomne! 😊

Mange tak,
Mor til A og S.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. januar 2023 | Udvikling | 1 mdr.

Uro om aftenen - 8 uger

Hej Helen Vores lillebror er nu 7 uger (8 uger på tirsdag) og han trives....

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Urolig baby - refluks? spændinger?

Hej Helen :-) Jeg har skrevet til dig tidligere angående min datter på (nu)...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Baby vrider og strækker sig

Hej Helen Min datter på 5 uger vrider og strækker sig både i sine vågne...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2023 | Amning | 3 mdr.

Ammer hele dagen

Hej Helen Tak for dine tidligere besvarelser, dem har jeg haft stor glæde...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2022 | Diverse | 1 mdr.

Mavekneb hos baby

Hej Helen Tusind tak for dine forrige svar på mine mange spørgsmål. Nu søger...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.

Det vides ikke, hvor længe det er...

Læs mere i Babylex

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce