Annonce

Annonce

Brev:

Søvnudfordringer 7 uger baby


21. maj 2024

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Søvnudfordringer 7 uger baby

Hej Helen,

Jeg har en datter på 7 uger. Jeg har udfordringer med at få hende til at sove om dagen.
Hendes døgnrytme ser således ud:

Jeg ammer hende i vores seng ca. kl. 22, ofte er hun meget urolig og har svært ved at falde i søvn, men falder efter en halv til hel time i søvn ved brystet.
Herefter lægger jeg hende over i sin lift, som står i en bedside ved siden af vores seng. Her sover hun 4-5 timer inden hun efterspørger mad igen.
Så vågner hun omkring kl. 4 og bliver ammet liggende i vores seng, hvorefter hun bliver lagt tilbage i liften, når hun er faldet i søvn ved brystet.
Herefter vågner hun ca. kl. 7, hvor hun bliver skiftet. Herefter ammer jeg hende liggende i vores seng og hun falder i søvn efter alt mellem 10-30 minutter igen ved brystet. Her sover hun til kl. 9-10.
Vi står herefter op, hun bliver skiftet, vi laver mavetræning, hun kommer på legetæppe og bliver ammet.
Og herefter har vi balladen, så bruger jeg egentlig resten af dagen på at få hende til at sove. En dag som i dag har hun sovet 3x30 min. Fra kl. 9.30 til kl. 22, og så har hun taget nogle små lure på 5-10 min. Indimellem.

Selvom hun gaber og gaber er hun lysvågen. Hun ligger bare og kigger rundt med store, åbne øjne. Hun virker nærmest hyperaktiv.
Når det så endelig lykkedes at få hende til at sove, går der ofte kun 5 min. før hun vågner igen. Ofte vågner hun og kan se helt forskrækket ud i øjnene, kigger febrilsk rundt med hurtig vejrtrækning og er så lysvågen, og så starter det forfra igen.

Hun bliver om dagen vugget i søvn enten ved at gå rundt eller ved at hoppe/vugge på en yogabold. Nogle gange falder hun i ...


Annonce

... søvn efter amning, men her vågner hun også efter 5 min.
Jeg har ad flere omgange prøvet at få hende til at falde i søvn i barnevognen, men det kan hun heller ikke. Hun ligger bare mega uroligt med arme og ben uden at falde til ro.
Jeg har prøvet med White noise, at lægge en hånd på hendes mave, trille barnevognen frem og tilbage, synge godnatsang. Intet virker.

Hun gider også kun meget sjældent at ligge i barnevognen, når vi forsøger at gå tur med hende.

Det skal siges hun er for det meste i rigtig godt humør, når hun er vågen. Hun vil rigtig gerne holde øjenkontakt med os og ligger og smiler til os samt pludre.
Hun kan dog godt bliver utilfreds og starte i gråd, når vi lægger hende i vores favn for at få hende til at sove.

Hun bruger ikke sut (vi træner ihærdigt), men vi forsøger at implementere en bamse som hun får når hun skal sove, den har hun også i liften om natten.

Hun bliver ammet og er en pige med god appetit som bestemt ikke mangler noget. Hun vejede 3348 g ved fødslen og ved 5 ugers undersøgelsen vejede hun 5 kg.

Mit spørgsmål går derfor på, om du kan hjælpe med, hvad vi kan gøre for at hjælpe hende med at sove mere og bedre om dagen?

Synes vi har prøvet alt, men jeg føler bare det bliver værre og værre, og det bekymre mig, da jeg er bange for, hvis vi er ved at få opbygget nogle dårlige vaner for hende i dagstimerne. Samt at hun jo slet ikke får den søvn hun har behov for.

Jeg synes samtidig det er svært hvor meget hun skal være vågen om dagen, da hun jo egentlig virker utrolig frisk, selvom hun gaber rigtig meget.

Håber meget du kan hjælpe.

Mange venlige hilsner
Katrine

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Kommer jeg til at elske mit barn

Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2024 | Sygdom | 2 mdr.

Født med bule i hovedet

Kære Helen. Vi har en datter, som er født den 14. marts, efter en langvarig...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Kantinemad på arbejdet

Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2024 | Amning | 1 mdr.

Væskebehov under amning

Kære Helen Vores lille dreng er nu 5 uger gammel, og jeg synes det går...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Øjenbrynsfarve

Hej Helen Jeg er i uge 10, snart 11, og har farvet øjenbryn 1-2 gange om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.

Som grundudstyr til en nyfødt kan...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce