Annonce

Annonce

Brev:

Lægeskræk og vaccination


3. april 2019

Kategori:
Alder:
5 år

Lægeskræk og vaccination

Kære Helen.

Endnu engang tak for et rigtig brugbart skriv ang. C og hendes madvaner. Hun sidder nu til bords med os andre hver aften og spiser lidt af vores mad. Det var faktisk meget nemmere, end vi havde forestillet os:-)

C skal have sin 5-års vaccination i næste uge. Desværre er C blevet ret bange for læger. Vi kan ikke rigtig komme på nogen bestemt situation hos lægen, som skulle have gjort hende bange, udover selvfølgelig de tidligere vaccinationer. Dog sprang vi i samråd med lægen hendes 4 års vaccination over, netop fordi hun var så bange bare for at være hos lægen.

5-års vaccinationen kan vi i følge lægen ikke springe over, hvis hun skal være dækket. Vi har forsøgt at forberede hende ved at læse bøger om børn, der skal til lægen og vaccineres, blandt andet "Totte til lægen", som hun holder meget af og selv ofte spørger til om vi kan læse. Dog skal hun altid fortælle efter bogen er læst færdigt, at hun aldrig vil til lægen og stikkes. Hver gang snakker vi om, at det er rigtig vigtigt at blive vaccineret, da man ellers kan blive rigtig alvorlig syg, og at det kun gør lidt ondt og at man får flot plaster på bagefter, ligesom i Totte-bogen. Vi har også snakket om, at alle børn bliver vaccineret, ...


Annonce

... også alle dem hun kender nede fra børnehaven osv. C vil gerne snakke om det, men holder fast i, at hun aldrig vil vaccineres. Hvis vi nævner, at det er noget hun bliver nød til, bliver hun helt hysterisk. Vi har også forsøgt at snakke om, at generelt er der ting i verden, som man bliver nødt til, selvom man ikke har lyst, men at man gør det alligevel og er rigtig glad bagefter. Vi har ligeledes forsøgt at henvise til en efterfølgende valgfri gave/is, intet hjælper, hun bliver så ked af det/angst, når vi nævner det.

Har du nogen ideér til, hvordan vi kan hjælpe hende igennem bedst muligt? Vi ved på forhånd, at det nok bliver et "overgreb", hvor vi bliver nødt til at fastholde hende, mens det står på. Det har vi det selvfølgelig vildt dårligt med, men kan ikke rigtig se andre udveje.

Vi er meget i tvivl om, hvornår hun skal vide, at hun skal vaccineres. Flere dage før, med fare for, at hun går med ondt i maven og spekulerer på det? Om morgenen på dagen, med fare for, at det bliver et svært farvel og en hård dag i børnehaven, eller først på dagen, når far henter (i øvrigt tidligere end normalt), med fare for, at det kommer totalt bag på hende og hun slet ikke er blevet forberedt?

Med venlig hilsen
C’s mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. november 2022 | Opdragelse | 4 år, 4 mdr.

Frustreret 4-årig

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi igen har brug for lidt råd til...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2022 | Sovevaner | 4 år, 6 mdr.

Stor forskel på om det er mor eller far der putter

Kære Helen Så er Laura allerede 4,5 - og alt går så fint. Vi har en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

Opfølgning - fjollet 4-årig

Kære Helen Mange tak for din tilbagemelding vedrørende vores fjollede pige...

Læs hele brevet og Helens svar


10. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Overgearet 4.5 årig

Kære Helen. Jeg skriver til dig, da det igen kunne være rart med lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. maj 2022 | Opdragelse | 5 år, 6 mdr.

5,5 år slår og langer ud

Hej Helen. Jeg skriver til dig, idet vi har lidt udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex

Pethidin ved fødsel

Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.

Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce