Annonce

Annonce

Brev:

Lægeskræk og vaccination


3. april 2019

Kategori:
Alder:
5 år

Lægeskræk og vaccination

Kære Helen.

Endnu engang tak for et rigtig brugbart skriv ang. C og hendes madvaner. Hun sidder nu til bords med os andre hver aften og spiser lidt af vores mad. Det var faktisk meget nemmere, end vi havde forestillet os:-)

C skal have sin 5-års vaccination i næste uge. Desværre er C blevet ret bange for læger. Vi kan ikke rigtig komme på nogen bestemt situation hos lægen, som skulle have gjort hende bange, udover selvfølgelig de tidligere vaccinationer. Dog sprang vi i samråd med lægen hendes 4 års vaccination over, netop fordi hun var så bange bare for at være hos lægen.

5-års vaccinationen kan vi i følge lægen ikke springe over, hvis hun skal være dækket. Vi har forsøgt at forberede hende ved at læse bøger om børn, der skal til lægen og vaccineres, blandt andet "Totte til lægen", som hun holder meget af og selv ofte spørger til om vi kan læse. Dog skal hun altid fortælle efter bogen er læst færdigt, at hun aldrig vil til lægen og stikkes. Hver gang snakker vi om, at det er rigtig vigtigt at blive vaccineret, da man ellers kan blive rigtig alvorlig syg, og at det kun gør lidt ondt og at man får flot plaster på bagefter, ligesom i Totte-bogen. Vi har også snakket om, at alle børn bliver vaccineret, ...


Annonce

... også alle dem hun kender nede fra børnehaven osv. C vil gerne snakke om det, men holder fast i, at hun aldrig vil vaccineres. Hvis vi nævner, at det er noget hun bliver nød til, bliver hun helt hysterisk. Vi har også forsøgt at snakke om, at generelt er der ting i verden, som man bliver nødt til, selvom man ikke har lyst, men at man gør det alligevel og er rigtig glad bagefter. Vi har ligeledes forsøgt at henvise til en efterfølgende valgfri gave/is, intet hjælper, hun bliver så ked af det/angst, når vi nævner det.

Har du nogen ideér til, hvordan vi kan hjælpe hende igennem bedst muligt? Vi ved på forhånd, at det nok bliver et "overgreb", hvor vi bliver nødt til at fastholde hende, mens det står på. Det har vi det selvfølgelig vildt dårligt med, men kan ikke rigtig se andre udveje.

Vi er meget i tvivl om, hvornår hun skal vide, at hun skal vaccineres. Flere dage før, med fare for, at hun går med ondt i maven og spekulerer på det? Om morgenen på dagen, med fare for, at det bliver et svært farvel og en hård dag i børnehaven, eller først på dagen, når far henter (i øvrigt tidligere end normalt), med fare for, at det kommer totalt bag på hende og hun slet ikke er blevet forberedt?

Med venlig hilsen
C’s mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. august 2022 | Sovevaner | 4 år, 6 mdr.

Stor forskel på om det er mor eller far der putter

Kære Helen Så er Laura allerede 4,5 - og alt går så fint. Vi har en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

Opfølgning - fjollet 4-årig

Kære Helen Mange tak for din tilbagemelding vedrørende vores fjollede pige...

Læs hele brevet og Helens svar


10. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Overgearet 4.5 årig

Kære Helen. Jeg skriver til dig, da det igen kunne være rart med lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. maj 2022 | Opdragelse | 5 år, 6 mdr.

5,5 år slår og langer ud

Hej Helen. Jeg skriver til dig, idet vi har lidt udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


21. marts 2022 | Renlighed | 5 år, 6 mdr.

Natble - 5 år, 6 mdr.

Kære Helen Lillebror på 5 1/2 år sover stadig med ble om natten, og bleen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - møbel

En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.

Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...

Læs mere i Babylex

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce