Annonce

Annonce

Brev:

Toiletproblemer


10. september 2023

Kategori:
Alder:
5 år, 3 mdr.

Toiletproblemer

Hej,

Jeg har tidligere skrevet omkring vores datters "lave stort" problem på toilet. Og tingene er desværre ikke rigtig kommet videre

Når hun skal lave stort ved hun godt at hun skal og vil have ble på. Vi har efterhånden prøvet rigtig mange taktikker.

Første step var at vi bare kan få hende til at sidde på toilettet, og hvis hun så ikke kan fik hun ble på - så vi tænkte hun på sigt ville vænne sig til tanken og det da i det mindste var et skridt i den rigtige retning at sidde på wc´et. Hun siger så når hun har siddet lidt på WC, at kan hun ikke kan - og vil have ble på, hvilket selvfølgelig også er en let vej for hende. At have ble på og så sidde på toilettet er vi aldrig lykkedes med, så går det hele i hårdknude.

Det er dog ikke altid vi kan få hende til at prøve at sidde på wc og hun siger så at "så holder hun den bare inde" og bliver selvfølgelig ked af det osv. - og før eller siden må vi jo give efter, da det jo heller ikke just er sundt og kan give mave onde, hvis man bare holder det inde.

Vi har også senest været ude for hun nu af og til laver "lidt stort" i underbukserne uden hun dog giver udtryk for at det var bevist eller hun manglede at komme på toilet. Men vi tænker lidt at er hun måske i børnehaven eller andre steder langt væk fra ble og der ligesom ikker er andre udveje end holde den, så kommer der måske et punkt, hvor hun lidt ved uheld kommer af med noget - det er dog typisk blot i små tings afdeling, men selvfølgelig bliver hun lidt beklemt ved situationen

Vi har også prøvet sådan helt nede på jorden at snakke med hende, hvorfor hun ikke vil eller om vi kan gøre noget anderledes - for vi har bogstaveligt næsten lovet hende ...


Annonce

... guld og grønne skove hvis hun bare lige en enkelt gang kan lykkes med det.

Vi har også prøvet i en periode slet ikke at snakke om det, da det jo heller ikke skal fylde for meget for hende. Men der sker ikke rigtig nogen udvikling og skole starter jo næste år, hvor hun gerne skal kunne klare de ting.

Vi har snakket lidt med børnehaven om det og der nævnte en af pædagogerne at man bare skulle lade det gå og ikke bygge for meget op af problem stilling omkring det, så ville det løse sig selv. Og ja, før eller siden lærer hun det selvfølgelig, men det hæmmer hende og os ret ofte - står vi nogen gange ude i byen eller steder, så ender det med vi må hjem og klarer sagerne via ble.

Ude fra lyder det jo lidt som et ret banalt problem og man tænker jo bare "ik giv hende ble på, så skal hun nok blive tvunget på toilettet på et tidspunkt", men det er jo også synd og hun jo virkelig kan tudbrøle over det og gå helt i baglås, de gange vi har forsøgt at være strenge og ikke give efter. Så forstår egentlig godt hun kan være lidt forvirret over hele sitationen, da vi har prøvet så mange taktikker, men stadig hver gang ender samme sted

Og det vi så mindst kan forstå er at hun jo egentlig for 1-1,5 års tid siden har lavet stort på wc og har gjort det vel 4-5 gange. Ikke i træk, men sådan i løbet af nogle måneder, hvor vi var væk hjemme fra og hun gjorde det. Det var ganske "udramatisk" og lykkedes fint, så hun har aldrig haft nogen dårlig oplevelse med det overhovedet. Men hun siger hun ikke selv kan huske det, da vi jo har prøvet at forklare hende at hun altså sagtens kan da hun har gjort det før- men ja - snakke hende til rette er ikke let i den alder :)

Hilsen fra os

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Det er højsæson for røde babynumser

Har du forberedt babynumsen på sommervarmen?
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen. Ved at erstatte vand, sæbe og vådservietter med Olívy baby care – diaper ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juli 2023 | Opdragelse | 5 år, 10 mdr.

SFO/skolestart - ked af at være væk fra mor

Kære Helen Jeg er i syv sind og har brug for et godt råd og gerne nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2023 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

4 årig som ikke vil lege selv

Kære Helen Jeg skriver til dig, med en udfordring, som har stået på i flere...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2023 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Utryg i storebrorrollen

Kære Helen Vi har to dejlige drenge, W på 7 år og J på 4,5 år som for 11...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2023 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Diverse udfordringer :)

Kære Helen. Vores snart 5 årige pige har alle dage været en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2023 | Renlighed | 5 år, 2 mdr.

5 år, og toiletvægring ved afføring

Kære Helen. Tak for din brevkasse. Vi er 2 forældre til 2 skønne børn, der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barnevogn

En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.

Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...

Læs mere i Babylex

Morgenmad og børn

Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.

Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce