Annonce

Annonce

Brok (hernie)


21. november 2011

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at operere. Navlebrok skyldes en medfødt svaghed i bugmusklerne, som derfor ikke kan holde tarmene ordentligt på plads. Er du i tvivl, så lad lægen se på det for en sikkerheds skyld.

Der findes også en mere sjælden form for brok, nemlig lyskebrok, som rammer omkring 1% af alle børn og stort set kun ...


Annonce

... drengebørn. Dette ses hyppigere hos for tidligt fødte børn end hos børn født til tiden.

Lyskebrok kan være som en bule, der kommer og går i lysken, uden at det giver større gener. Men det kan også være smertefuldt, fordi det bliver klemt og derved mangler blodforsyning. Igen er det vigtigt at brokket trykkes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis lyskebrok giver problemer, vil man operere. Det ses at brokket kommer igen og så må man operere på ny.

Hvis dit barn får eller har en udposning i lysken, så tal med lægen om hvorvidt det er et lyskebrok og om hvordan du skal forholde dig.

Hold altid øje med om bulen bliver hård og øm, måske med et blåligt skær, og om barnet skriger meget og kaster op. Søg altid læge med det samme i den situation.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce