Annonce

Annonce

Svar: Er det okay med kun 1 lur


4. april 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Anne-Sophie

Tak for dit brev :)

Det er helt okay, at jeres dreng selv er gået over til at sove en lidt længere middagslur i løbet af dagen. Det betyder naturligt, at han går tidligt i seng, men generelt lyder han til at have en tidlig rytme, og samlet lyder det som om, at han får den mængde søvn, som han har behov for og han lyder til at trives rigtig godt :)

I skal dog være forberedt på, at det godt kan ændre sig, så han måske i 12-13 måneders alderen pludselig får behov for 2 lure igen. Rytmen kan ændre sig i takt med at han bliver ældre og motorisk og mentalt udvikler sig mere og mere - og den kan også ændre sig i takt med, at han starter i dagpleje eller vuggestue, eller hvad jeres planer nu er. Og det skal der naturligvis være plads til, og I må forsøge at følge ham, og det han viser behov for.

Med hensyn til sygdom, så kan det slå enhver ud, og det lyder som om, at han har været hårdt ramt. Det er synd, at han har tabt sig - og det bedste I kan gøre er at blive ved med at tilbyde ham små måltider af gangen og også stadig energiberige hans kost ved at bruge mme i grød og mos, tilsætte ekstra fedtstof osv. Han må gerne, med den alder han har nu, tilbydes lidt sovs, som I andre også spiser - det kan være en måde at ...


Annonce

... give ham lidt ekstra fedtstof på og også give maden lidt mere smag :)

Medtænk også de sunde fedtstoffer, der feks. findes i fede fisk og i avokado og lignende, så han får en variation af fedt. Giv ham f.eks. makrel, sildepostej, rognguf, torskerogn, rejer, muslinger, fiskefilet, laks, fiskefrikadeller osv. Og varier også mellem forskellige planteolier og smørbare produkter.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Også protein vil være godt. Protein findes især i kød, indmad, æg og forskellige fuldkornsprodukter og derfor vil det være rigtig godt, at du medtænker disse ting i hans daglige indtag. Han kan f.eks. sagtens få ½ hårdkogt æg en gang imellem, ligesom han kan få en æggepandekage, og fuldkorn kan han få via grød og fiberholdigt brød - dog uden hele kerner :)

Hvor hurtigt han øger sin vægt kan jeg desværre ikke sætte tal på, det afhænger helt af, hvor meget han spiser og hvor meget energi han bruger - og han er jo rigtig godt igang motorisk - kravler, rejser sig, forsøger at gå rundt... så han bruger sig selv rigtig meget. Og det er helt fint. Prøv at holde fokus på at han trives og lyder til at udvikle sig i god retning mere end på, hvor meget han vejer lige nu.. og hjælp ham så med at få appetitten tilbage stille og roligt :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annoncer

Annonce