Annonce

Annonce

Brev:

Lange putninger - 15 måneder


21. april 2024

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen

Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange putninger stort set lige siden, at vores datter blev født. Jeg håber, at du har et godt råd til os, da vi er meget trætte og frustreret..

De første 5 måneder af hendes liv klyngeammede hun fra kl. 18-22 hver eneste aften. Derudover havde hun også aftenuro, hvor hun også let græd i dette tidsrum.

Fra 5 måneder og til ca. 10 måneder, der puttede jeg hende til nat ved at amme hende i søvn. Men hun vågnede ofte lige bagefter, og faldt ofte først i søvn igen ved 21-22 tiden, hvor jeg igen ammede hende i søvn.

Fra hun var 10 måneder, så har jeg forsøgt at adskille søvn og amning (jeg ammer stadig 1 gang om dagen), så jeg ammer hende 1 time efter aftensmaden. Når hun så skal puttes, så har vi et fast putteritual, som vi stort set har brugt siden hun var 6 måneder (dog med lidt justeringer). Putteritualet foregår således, som pt. Starter kl. 19:45; ud på puslepuden og få ny ble, børstet tænder, creme og nattøj på. Derefter ind på værelset og få læst kort godnathistorie ved siden af hendes nat-bamse, og så sætter vi søvnmeditation med Tjugga på - og til sidst White Noise (White Noise har givet hende ro på siden, at hun blev født. Vi har desværre ikke haft held med at give hende sut). Vi ligger ved siden af hende.

Hun plejer først at sove efter at der er gået 1-2 timer. Vi startede med at putte i hendes egen seng, men hun ville hele tiden ned til os (vi har en madras ved ...


Annonce

... siden af hendes seng). Så nu er det endt med, at hun skiftevis samsover med mig og hendes far på madrassen ved siden af hendes seng.

Vores problem er at en putning tager 1-2 timer hver aften. Nogen aftener så græder hun så snart, at vi rammer soveværelset og så kan hun nærmest være ulykkelig i en halv time før, at hun falder til ro - andre aftener så er det ligesom om, at kun skal af med noget energi. Hun vender og drejer sig i sengen - og skal op og stå - kravle over os og undersøge alting. Hun er nærmest helt frisk med ny energi. Og det ender altid med, at hun falder i søvn lænet op af os.

Hun sover 1-2 lure i vuggestuen ca. 2 timer i alt, hvor hun senest vågner kl. 15. Vi har forsøgt følgende:
- at hun kun sover 1 lur i vuggestuen
- at hun kun sover 1 time lur i vuggestuen
- at putte hende tidligt ved 19-tiden
- at putte hende senere ved 20:30-tiden
- at give hende et aftenbad og massage for at få ro på kroppen
- at vi går ud fra rummet (her begynder hun at græde med det samme)
- Vi har tjekket væske i ørene af en ørelæge

Hun vågner ca. kl. 6:30 hver morgen.

Når hun så endelig er faldet i søvn, så er der ikke nogen reelle opvågninger. Hun kan godt vågne 1-2 gange om natten og græde lidt, men hun sover altid selv videre.

Jeg føler virkelig, at vi har forsøgt alt ift. de lange putninger hver eneste aften. Men intet hjælper. Jeg håber virkeliig, at du kan give os nogen gode råd til os.

Hilsen
En meget frustrerende mor :-)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Uld til børn

En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.

Uld har mange fordele:

- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.

- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce