Annonce

Annonce

Brev:

Temperament 12 mdr.


18. april 2024

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen

Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet mere og mere temperamentsfuld og bestemt. Mange ting er en kamp - f.eks. at rense ører, klippe negle, børste tænder, give tøj på, aftørre efter bad eller måltid osv., og det hjælper kun kortvarigt, når vi forsøger at aflede/underholde imens. Han bliver meget vred og råber, skriger eller græder, mens han gør sig helt stiv i kroppen og skubber os væk.

Han kan også blive meget frustreret og råbe af os, hvis vi er lidt for langsomme til at tage imod noget, han rækker os (f.eks. et stykke legetøj), eller hvis vi er for langsomme til at give ham noget, han peger på og gerne vil have. Når vi spiser morgenmad eller aftensmad sammen alle tre peger han på alt hele tiden og begynder ofte at råbe, fordi vi ikke kan finde ud af, hvad det er, han vil have - måske ved han det heller ikke helt selv.

Hvis vi siger “nej” til noget, han ikke må, gør han det bare igen og igen, selvom vi tydeligt kan fornemme, han sagtens ved, han ikke må. Han kan også finde på at gøre noget, han helst ikke må, og så med det samme løfte sin egen pegefinger og kigge på os, som om han afventer, at vi ...


Annonce

... kommer med en reaktion, hvor vi siger “nej”, og løfter pegefingeren.

I øvrigt er han en meget charmerende og kærlig lille dreng, der gerne vil give og have kys (kan dog også finde på at skubbe os resolut væk, hvis han ikke er humør til kys), danse og lege med os. Han er stadig meget tryghedssøgende (for det meste er det kun mor eller far der duer) - især lige, når vi er stået op om morgenen, hvor han KUN vil sidde på arm, og går helt i spåner, hvis han bliver sat ned. Han leger som regel bedst, hvis en af os sidder med ham på gulvet, og bliver hurtigt ked af det, hvis vi går ind i et andet rum et øjeblik.

Han starter i vuggestue om 1 måned, og bliver lige nu passet af skiftevis bedsteforældre og os, når vi har fri fra job, så det er på den måde også en lidt mærkelig tid for alle, fordi der ikke er en helt fast rytme ift., hvem der er hjemme med ham.

Vi er lidt udmattede, fordi vi føler, der er RIGTIG mange kampe og meget brok for tiden, og vi kan godt have lidt svært ved at rumme hans mange følelsesudbrud, hvis vi selv er fladmaste efter lange arbejdsdage. Skal vi bare tænke, det er alderen, der spiller ind?

Hilsen lidt træt mor og far

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Klør næse non-stop. Symptomer på nye tænder?

Hej Helen. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind! Min søn på knap 11...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2024 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Skære ned i erstatning, hvordan?

Kære Helen Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Efterfødselsreaktion

Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.

Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce