Annonce

Annonce

Sut


26. august 2013

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt at I finder ud af, hvad der kan fungere i jeres familie og hvad der passer til jeres barn. Der findes runde sutter, ergonomiske sutter, flade sutter, gennemsigtige sutter, sjove sutter osv.

Hvis du vælger at give dit barn en sut, så vil det være godt at være opmærksom på:

- Sutten bør passe til barnets alder. Sutter har forskellig størrelse og vokser i takt med barnet.

- Det kan være en fordel at vælge en lang sut, da sutterefleksen sidder tilbage og oppe i ganen. Når barnet dier ved brystet vil det ofte trække brystvorten langt ind i munden.

- Det kan være en fordel at vælge en sut med et skjold, der drejer udad, således at det vender væk fra barnets mund og kinder. Nogle børn sutter så kraftigt, at de kan få en ”suttering” rundt om munden, hvor sutten nærmest "skærer" barnet i huden. Hvis sutten slutter meget tæt ...


Annonce

... omkring barnets mund, så kan det også give barnet svamp omkring munden.

- Suttens skjold bør desuden være forsynet med lufthuller også for at modvirke svamp.

- Det anbefales normalt at vælge en sut med en ring (et håndtag) af sikkerhedsmæssige årsager.

- Sutten skal skylles under vand og må ikke renses i forældres mund. Desuden skal sutten koges jævnligt. Gerne en gang i døgnet.

- Sutter i silikone kan lettere bides over af tænder og skal altid tjekkes for revner.

- Sutter i naturgummi skal også altid tjekkes. De bliver naturligt mørkere i farven og vil mørne med tiden, så barnet nemt kan bide gummiet over og sluge det.

- Sutter skal være fri for blødgørere, phtalater - det har siden år 2000 været forbudt i DK at sælge sutter der indeholdt phtalater.

- Vær opmærksom på hvornår du giver barnet sutten. Du bør ikke holde dit barn hen med en sut, hvis barnet er sultent skal du lægge det til brystet. Barnet bliver træt af at sutte på sutten, hvor det arbejder uden at få noget for det (deraf narresut) og når det så senere tilbydes brystet, så har det brugt så megen unødig energi, at det mangler kræfter til at ”tømme” brystet rigtigt.

- Længere tids brug af sut kan medføre skade på tænderne og have indflydelse på barnets tale.

- Vær opmærksom på at barnet skal vendes fra sutten igen.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce