Annonce

Annonce

Svar: Uheld i sengen


28. juli 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor & Far

Tak for jeres brev :)

Ja, jeg tror desværre, at der er en sammenhæng mellem jeres datters dårlige oplevelser med institutionsskift, og det at hun nu tisser i sengen om natten.

Børn kan sagtens have været renlige og så pludselig få svært ved at holde sig om natten. Vores urinproduktion og evne til at holde os natten igennem styres af hormonet ADH, og produktionen af dette hormon kan godt svinge i perioder, indtil det bliver helt stabilt, så hun igen kan holde sig om natten..

MEN... hun er meget ulykkelig over, at hendes vanlige institution holder sommerlukket, og hun derfor er tvunget til at skulle være i en institution, som hun ikke kender, ikke er tryg ved og tydeligt ikke bryder sig om.. Og jeg tror derfor, at der hos jer er en sammenhæng mellem de to ting. Hun reagerer voldsomt på det skift (jf. dit tidligere brev).

Hun er ked af at tisse i sengen og synes, det er ulækkert - og hun gør det naturligt ikke med vilje, det er også derfor, at hun bliver så ked af det. Der er dog intet i vejen for, at I taler med hende om at få en ble på igen, så hun måske kan undgå at tisse igennem sengen om natten, så det hele ikke skal bundskiftes. Hun skal aldrig have at vide, at hun bare kan tisse i bleen, det er ikke det, der er tale om her. Bleen er kun som en sikkerhed, og hun skal stadig stå op og tisse på toilettet, som hun plejer. Bleen kan trækkes op og ned som et par ...


Annonce

... trusser... og skiftes, hvis hun ikke når det i tide...

Det er naturligvis også vigtigt, at I forklarer hende igen og igen, at det ikke er hendes skyld, og at det er helt okay. I kan evt. også give hende et vådliggerlagen, eller lægge lidt plastik eller lignende under lagnet, som gør at hele sengen ikke tisses igennem, så kan det være lettere at skifte sengetøjet om natten og gøre det hurtigt, så der ikke gøres for stort et nummer ud af det. Det er hurtigt overstået, let at klare når der sker uheld, så det skal hun ikke være ked af.

Det kan nogle gange være en god idé at tale med hende om drilleblæren. At hun har en lille pose - blæren - som indeholder alt hendes tis, og nogle gange så tisser den, når den ikke skal, andre gange så vil den ikke tisse, når den skal.. sådan driller blæren og sammen vil I hjælpe den med at finde ud af det. På den måde kan I fjerne lidt skyld fra hendes skuldre, det er ikke hende, der gør noget forkert, det er drilleblærens skyld.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I kan også følge hende på toilettet sen aften, før I selv går i seng, så hun får tømt sin blære før midnat og måske så bedre kan holde sig gennem natten...

Og så synes jeg, at I skal forsøge at finde en løsning, hvor hun kan være hjemme og slipper for at skulle i "nødpasning", så hun forhåbentlig får den oplevelse så meget på afstand, at der falder ro over hende igen :)

Rigtig meget held og lykke - og rigtig god sommer til jer alle fire!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annoncer

Annonce