Annonce

Annonce

Brev:

Tisse på potte


6. marts 2024

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Tisse på potte

Kære Helen

Først og fremmest igen tak for dit svar angående lur og weekendrutiner. Dit råd om at lade H ligge i barnevognen uden at trille den og gå til og fra, når han kaldte, det virkede perfekt. Vi har ingen problemer med lur i weekenden længere, og han falder i søvn i stillestående barnevogn. Måske var han bare ’vokset fra’ at blive kørt med 😊.

H er næsten 2 år og der er selvfølgelig stadig knald på i forhold til udviklingen, så jeg søger nu lidt råd angående potte og ble.

H er på det sidste blevet meget interesseret i det med at tisse på potte/toilet, men jeg tænker, at han er for lille til at smide bleen.

Nysgerrigheden skyldes nok, at han er blevet opmærksom på, at flere af de ældre børn i vuggestuen øver sig i at være blefri. H snakker meget om, hvem der tisser på toilettet. Han kommer også og fortæller, når han har lavet i bleen, eller han gerne vil have ren ble på, og han leger, at han tisser i en dukkepotte (altså han sætter sig bare ned på den med sin ble og bukser på). Så han har helt sikkert en idé om, ...


Annonce

... hvad det går ud på og er nysgerrig omkring det. Ind i mellem har han også snakket om, at han ikke vil have ble på, og har prøvet at tage den af, men det fylder generelt ikke for ham.

Jeg tænker lidt på at møde ham i interessen, og måske lade ham tisse på potte nogen gange herhjemme, f.eks. om aftenen inden bad. Jeg synes, han er for lille til at prøve at være blefri. Jeg har *ikke* indtrykket af, at han kan styre sine tissereflekser og sige til før han tisser – ved ikke helt hvorfor, jeg tænker sådan, når vi aldrig har prøvet, det tror jeg bare ikke, han kan endnu. Han kan sige til mens han laver puha i bleen og ind i mellem mens han tisser (især hvis han kommer til at tisse uden ble på inden bad), men altså aldrig før han skal.

Mit forbehold ligger lidt i, at jeg helst ikke vil forvirre ham og få ham til at tro, at han skal til at gå uden ble. Jeg vil derfor gerne høre om din erfaring med at introducere potte, før man går i gang med egentlig pottetræning, og om du ellers har nogle gode råd i forhold til det?

Mange hilsner,
Mor til H.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Bedsteforældre | 2 år

Overnatte hos bedsteforældre

Kære Helen Ja - som overskriften lyder, så går mit spørgsmål på, hvor gamle...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Jeg har en dreng på to år

Kære Helen. Tak for din mail og tak for de rigtig gode råd sidste gang, hvor...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Basker med armene

Hej Helen Er nød til at udtrykke en bekymring, som er kommet på det sidste....

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

2 årig dreng - fortsættelse

Kære Helen, Tusind tak for dine besvarelse. Jeg er meget lettet. De ting...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedtcreme - fedtprocent

Der findes rigtig mange forskellige cremer på markedet, og til behandling af børneeksem er det en god idé at vælge fedtcreme. Jo højere fedtprocent cremen har, jo mere fedtet og klistret vil den ofte være - og dermed også for mange mere ubehagelig. Derfor er det en god idé at vælge så fed en creme som muligt, som samtidig virker behagelig - og til behandling af børneeksem i ansigtet er det ofte en god idé at vælge en creme med en fedtprocent omkring 30-40%. Det er ofte også en god idé at...

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce