Annonce

Annonce

Svar: Potty træning


24. februar 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære forvirrede mor

Tak for dit brev, jeg vil naturligvis meget gerne dele lidt tanker med dig :)

Det at blive renlig er en fysiologisk proces, og som udgangspunkt skal jeres dreng kunne holde sig i mindst 3 timer, før I kan begynde at arbejde på at smide bleen. Derudover har renlighed tre faser:

I første faser kommer han og fortælle, at han har tisset eller lavet i bleen og beder om at få en ny ble på.

I anden fase er han opmærksom på, når det sker og siger f.eks. "nu tisser jeg".

I tredje fase, når han at sige til lige inden - og det skal gå rigtig stærkt med at nå toilettet eller potten i tide.

Det er helt okay, at I lige nu har taget bleen af ham - det kan være med til at skubbe lidt til faserne, fordi han mærker at han tisser og derfor får lidt fornemmelse for, hvad det er for signaler, han skal lægge mærke til og reagere på. MEN ellers er jeg ikke tilhænger af at I tager bleen af ham - jeg er helt enig med jeres institution om, at han nu skal bruge "pull-ups", altså buksebleer, der trækkes op og ned som et par underbukser.

Derudover skal I nu indføre faste toilettider. I skal ikke spørge ham "skal du tisse?", for så kan I være sikre på, at han siger nej og tisser få minutter efter. I stedet skal I tage ham i hånden og følge ham ud på toilettet og sige f.eks. "kom vi skal lige tisse inden vi kører", som en helt fast regel, der gælder jer alle - I tisser af, før I kører hjemmefra.

De faste toilettider kan ligge som det første, når han står op om morgenen og som det sidste før han skal i seng. Toilettiden om aftenen må gerne ligge i forbindelse med aftenbadet, hvor han alligevel får alt tøjet af. I løbet af dagen skal han tisse før han løber ud for at lege, i forbindelse med måltiderne, før I kører op for at handle eller lignende. Og altså cirka med 3 timers interval.

Når bleen skal ...


Annonce

... beholdes på og bruges som et par underbukser, så er det fordi det giver ham en oplevelse af succes. En tør ble betyder, at bleen kan bruges igen, og hvis den er våd, så gør det ikke noget, så skifter I den bare. En ble suger også godt, så selvom han har nået at sige til og alligevel har dryppet lidt, så behøver han ikke få skiftet bleen fordi der er lidt dryp i den - altså succes. Får han dryppet i sine underbukser skal de altid skiftes og at tisse i bukserne er altid et nederlag, og det er ikke befordrende for renlighedstræningen. Først når bleen har været tør flere dage og uger i træk og I er sikre på, at der ikke sker uheld, så prøver I at fjerne den helt og stadig skal I opfordre ham og hjælpe ham med at huske toilettet.

Det kan derudover være en rigtig god idé at læse bøger om emnet, fordi det kan være lettere at tale om personerne i bogen og samtidig kan det give ham lidt idé om, at I forventer, at han nu er nået dertil. Han bliver måske også opmærksom på, at de andre bør i institutionen ikke alle sammen bruger ble, og at det med renlighed er noget naturligt, og noget alle skal igang med på et tidspunkt - og nu er tidspunktet nået til ham:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det bedste er, hvis han selv kommer og siger, at han gerne vil bruge toilettet og har lyst til at forsøge - det er bedste udgangspunkt, hvis I på den måde kan samarbejde om det. Det er også vigtigt, at I køber et toiletsæde og evt. en fodskammel, så han føler det trygt at sidde på toilettet og kan slappe af i kroppen, når han sidder der. Det er vigtigt, at han sidder ned, - også når han skal tisse. Først når han er ældre, kan han stå op og tisse:) Nogle børn er også mere trygge ved at bruge en potte og I skal naturligvis vælge det, som I tror vil være mest trygt og den største succes for jeres dreng :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding og minder i sammensætning om en tynd grød. Vælling kan tidligst gives til barnet fra 4 mdr´s alderen, hvor nogle forældre oplever at det kan have en lidt mere mættende effekt, så barnet sover bedre om natten.

Der må i alderen 4-6 mdr. max gives hvad der svarer til to måltider, pga det højere proteinindhold.

Hvis barnet trives godt på modermælk, så er der ingen grund til at give vælling. Barnet kan i givet fald gå direkte fra bryst...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annoncer

Annonce