Annonce

Annonce

Mælkedranker


2. februar 2022

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund og varieret kost.

Hvis dit barn drikker mere end ½ - ¾ ...


Annonce

... liter mælk i døgnet, og barnet ikke har appetit til at spise kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, pasta, brød m.m. Altså ikke har plads til at spise den mad, som den øvrige familie spiser, så er det vigtigt, at du skærer ned for mælkeindtaget. Drikker barnet meget mælk for at få dækket sit væskebehov, så kan barnet blive tilbudt vand af kop, hvis barnet er tørstig.

Hvis du har svært ved at vurdere, om dit barn er mælkedranker, eller har du svært ved at ændre på det, så tal med din sundhedsplejerske eller læge om, hvordan I kan komme videre:)Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce