Annonce

Annonce

Mælkedranker


2. februar 2022

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund og varieret kost.

Hvis dit barn drikker mere end ½ - ¾ ...


Annonce

... liter mælk i døgnet, og barnet ikke har appetit til at spise kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, pasta, brød m.m. Altså ikke har plads til at spise den mad, som den øvrige familie spiser, så er det vigtigt, at du skærer ned for mælkeindtaget. Drikker barnet meget mælk for at få dækket sit væskebehov, så kan barnet blive tilbudt vand af kop, hvis barnet er tørstig.

Hvis du har svært ved at vurdere, om dit barn er mælkedranker, eller har du svært ved at ændre på det, så tal med din sundhedsplejerske eller læge om, hvordan I kan komme videre:)Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce