Mødregruppe
27. januar 2022
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre mødre. Det er rart at tale med andre, som kan genkende de glæder og de udfordringer, man naturligt oplever, som nybagt mor. Det kan være rigtig rart at vide, at man ikke er den eneste, som måske synes, noget er svært, ligesom det kan være rart at dele både oplevelser og erfaringer.
Mange mødregrupper går også til forskellige aktiviteter sammen. Det kan være foredrag, babysvømning, ...
... mor-barn-rytmik eller andet. At mødes med andre, have en fast aftale om noget man skal, kan være rigtig rart for mange - og en måde at sikre, at man kommer ud af døren med den lille.
Sundhedsplejersken deltager som regel i de første møder, men efter et par gange vil mødrene mødes privat og på eget initiativ. Nogle mødregrupper varer i flere år, hvor andre grupper går i opløsning, når mødrene begynder at arbejde igen.
Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvordan mødregrupperne sammensættes. I nogle kommuner er der specielle tilbud til unge mødre, i nogle kommuner adskiller man førstegangsfødende fra flergangsfødende, og atter andre steder blander man grupperne. I nogle kommuner er der også mulighed for at deltage i mødregrupper specielt for kvinder, der har født tvillinger eller trillinger. Spørg din sundhedsplejerske, hvordan det foregår, hvor I bor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!