Svar: Hvornår kommer de tænder?
Kære Mor C
Tak for dit brev og tusind tak for dine søde ord til mig :)
Du har fuldstændig ret i, at du ikke behøver bekymre dig omkring din datters tænder. Mælketænderne skal nok komme, og hun kan fint spise uden. Faktisk har jeg hørt tandlæger sige, at det er en fordel, når børn får tænder sent, for så holder de bedre. De bliver f.eks. ikke udsat for mælkesukker om natten, som tænder der bryder tidligt frem naturligt gør, når børn stadig skal have bryst eller flaske sen aften og nat:)
Jeg tænker, at der nok begynder at dukke flere tænder op inden for den næste måned eller to, ...
... og generelt siger man, at alle mælketænder er brudt frem omkring 2.5 års alderen, så der er stadig masser af tid at løbe på :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er forskelligt, hvornår børn kommer til tandlæge første gang, det afhænger af kommunen man bor i. Jeg kan se at kommunen, som du bor i, ofte tilbyder første tandlægebesøg omkring 2.5 års alderen. Hvis tænderne ikke dukker op i løbet af et par måneder, og du derfor bliver yderligere bekymret, så er der dog intet i vejen for, at du kontakter dem før og hører, hvordan du skal forholde sig i forhold til din datters tænder:)
Rigtig meget held og lykke herfra :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder