Annonce

Annonce

Svar: Børste tænder - 17 mdr.


19. oktober 2017

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det kan være en rigtig god idé, hvis du kan bryde situationen lidt, så I gør det lidt anderledes, end du plejer - det vil sige, at hvis han plejer at ligge på puslebordet eller sidde i din favn, når du børster tænder, så kan du f.eks. nu prøve at sætte ham op og meget gerne foran et spejl, f.eks. på badeværelsesbordet, så han kan følge med i, hvad det er du laver.

Det kan også være en god idé, hvis han kan spejle sig i dig, så han kan se, at du åbner munden, og det er det, som du vil have ham til. Mange børn vil per refleks knibe munden sammen. Du må også meget gerne sige til ham "åben munden skat, åben munden", så han hører, at det er det, som du forventer af ham nu.

Det er vigtigt, at han ikke bare "går rundt med sin tandbørste i munden", men at I finder nogle faste rutiner omkring det, hvor han sidder ned. Når du hjælper ham vil det være rigtig godt, hvis han kan sidde med ryggen mod din mave, så kan han læne hovedet tilbage og hvile det på dig og du kan børste hans tænder bagfra. Sidder han foran et spejl kan han stadig spejle sig i dig og følge med i hvad der sker.

Med den alder han har nu, så er det også rigtig godt, hvis du kan forsøge at inddrage ham så meget som muligt. Han vil naturligt gerne have mere og mere medbestemmelse og viser mere og mere egen ...


Annonce

... vilje og du kan inddrage ham på forskellig vis. Du kan f.eks. lade ham selv klatre op, hvor han skal sidde. Det at han selv sætter sig parat, hjælper med til at forstå, hvad det er der skal ske nu og det gør han naturligt mere klar, end hvis du tager ham, løfter ham op og siger, at nu skal der børstes tænder.

Lad ham også selv finde tandpastatuben og tandbørsten frem. Lad ham selv skrue låget af tandpastaen og selv komme tandpasta på tandbørsten..

Og så må du som nu gerne lade ham starte med at børste lidt først, hvis du fornemmer, at det virker - og så kan du børste efter bagefter. Eller du lade ham selv gøre alt omkring tandbørsten klar selv, men det er så dig der børster :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det er naturligt svært for ham at forholde sig til, hvor lang tid tandbørstningen tager. Her kan det være en god idé at synge en tandbørste-sang, som hjælper ham med at fornemme hvornår tandbørstningen er slut - når sangen er slut, er tandbørstningen slut.

Nogen børn har også glæde af en elektrisk tandbørste. De synes det er sjovt når tandbørsten kører rundt, fordi det kilder lidt.. Og nogle el-tandbørster til børn spiller en lille melodi eller siger sjove lyde undervejs i tandbørstningen, der også kan gøre at nogle børn synes det er sjovere...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

7. juni 2018 | Diverse | 13 mdr.

Hvordan ved jeg om mit barn trives i vuggestuen

Hej Helen Mange tak for dit gode råd mht. vores drengs søvn, det har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2018 | Diverse | 2 år, 5 mdr.

Hjælp til at afhjælpe omvæltninger

Kære Helen, Tak for en skøn og enormt informativ brevkasse og for dine...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2018 | Diverse | 3 år

Have to børn hjemme på barsel

Kære Helen, Tak for dit svar angående vores store pige og flytning. Det gav...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2018 | Diverse | 3 år

3 årig storesøster og flytning

Kære Helen, Vi har en dejlig datter som netop er fyldt 3 år og har for 14...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2018 | Diverse | 6 mdr.

Min barnepige bruger meget parfume

Hej Helen. Sikken et luksusspørgsmål at stille, men jeg skriver naturligvis,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce