Annonce

Annonce

Svar: Amning 6 mdr


13. juni 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Dejligt at høre, at lillebror trives, og at I nyder at være en familie på fire :)

Selvom jeres dreng i 6 måneders alderen gerne må begynde at spise flere måltider dagligt, hvilket det også lyder som om, at han er rigtig god til, så er mælken stadig vigtig, og størstedelen af hans indtag bør stadig være mælk. De fleste børn vil i 6 måneders alderen have brug for mellem 800-1000 ml mælk, hvilket de ofte får via 6 amninger eller flasker.

I følge din dagsplan, så får jeres dreng 4 amninger i døgnet, og det kan godt være tilstrækkeligt, hvis han f.eks. drikker 200 ml hos dig hver gang. Du kan dog af gode grunde ikke vide, hvor meget han egentlig får, da du ammer, og derfor skal du også se på hans tissebleer. Det er vigtigt, at han stadig har gode tunge tisserbleer, og hans urin skal være klar og må ikke være koncentreret. Han bør have 6 tunge tissebleer i døgnet.

Det er også godt, hvis han kan drikke vand af kop, så en del af hans væskebehov også stilles den vej igennem... og det lyder som om, at det fungerer fint med vand til måltiderne. Måske har han brug for lidt vand som tørstslukker ind imellem også :)

Og så skal du være opmærksom på, hvor meget skemad du giver ham, altså hvor store mængder. Det er bedre, at du giver ham ¾ dl. grød eller mos, og han så efterfølgende tager imod brystet, end at du giver ham 1.5 dl. grød eller mos, og han så efterfølgende afviser brystet eller ikke drikker nok.

Børn kan i princippet godt trives med blot at amme fra et bryst - det kan sammenlignes med, hvis du havde tvillinger, så ville ...


Annonce

... hvert barn ofte også have hver sin side. Det største problem er, at du jo bliver "skæv", fordi dit ene bryst vil være fyldt med mælk, og det andet gradvist blive tomt. Samtidig kan det være lettere at holde mælkeproduktionen ved lige, hvis han stimulerer på begge sider...

Jeg vil derfor anbefale dig, at du forsøger at lægge ham til højre bryst, og jeg vil anbefale dig, at du gør det ved at "snyde ham". Start med at lægge ham til venstre bryst, som han er vant til og glad for - og læg ham til i den traditionelle stilling, hvor han ligger med sin mave mod din mave. Når han så har spist lidt der, så tager du ham fra, lader ham evt. bøvse af, og så lægger du ham til højre bryst - men nu i tvillingestillingen. Det vil sige, at du lægger ham så han ligger med kroppen ud under din arm. Det betyder, at han vil ligge på samme måde, som når han dier af venstre bryst, men blot vil være rykket 30 cm. til højre og på den måde kan du være heldig at få ham til at die på dit højre bryst.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan også være en idé, at du forsøger at malke ud på højre side og stimulerer til ekstra mælk der. Hvis han kan mærke, at der er mælk at komme efter, så vil hans lyst til at tage fat og die der ofte være større :) Du kan købe eller leje en brystpumpe, som kan bruges til at stimulere højre bryst med, hvis du lige nu ikke kan få din dreng til at die på den side...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre og vil også anbefale dig min bog "Helens bog om amning og flaske". I den finder du ammestillinger og forskellige gode råd til amning... :)

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

6. juli 2020 | Amning | 9 mdr.

Amning 9 måneder

Hej Helen Min datter er nu blevet lidt over 9 måneder, og vi har nu prøvet...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2020 | Amning | 6 mdr.

Passes af far i 8 timer, uden amning

Hej Helen Tak for dit forrige svar vedr. vores søns mad- og søvn skema,...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2020 | Amning | 7 mdr.

Amning til natten, er ikke hyggeligt mere

Kære Helen, Tak for dit tidligere svar omkring rutiner, meget nyttigt....

Læs hele brevet og Helens svar


26. maj 2020 | Amning | 7 mdr.

Mælkemængde og udfasning

Hej Helen. Min datter er nu 7 måneder, snart 8 (d. 1. Juni) og jeg ammer...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2020 | Amning | 2 år, 6 mdr.

Ammestop - Større barn

Kære Helen. Det føles helt forkert at skrive det - men jeg synes, at jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vegetarer

Vegetarkost kan inddeles i forskellige kategorier:
1. Lakto-ovo-vegetarkost, hvor kød, fisk og indmad ikke indgår i kosten, men hvor mælk, mælkeprodukter og æg tillades.

2. Lakto-vegetarkost, hvor også æg udelukkes fra kosten.

3. Vegankost, hvor ingen animalske produkter må spises eller drikkes.

Ekstreme varianter af vegetarkost giver problemer med at tilgodese spædbarnets behov. Dette er ikke tilfældet med en kost som kun udelukker æg, kød,...

Læs mere i Babylex

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce