Annonce

Annonce

Svar: Frustration over nedtrapning af amningen


14. november 2017

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Du har tidligere fortalt, at din datter var stoppet med natamning, men pga. sygdom kom hun tilbage på brystet. Du har også tidligere fortalt, at du gerne ville trappe ud og stoppe med amning - samtidig med at du har fortalt, at du faktisk nyder amningerne om dagen rigtig meget...

Det er rigtig vigtigt, at du mærker efter, hvad du er parat til og har lyst til. I princippet må du jo gerne bibeholde en amning dagligt, så længe både du og din datter trives med det - du behøver ikke stoppe amning fuldstændig, fordi din datter nu er 14 måneder gammel. Men, det vil være rigtig godt, at du ikke ammer hende flere gange om natten eller ammer hende flere gange dagligt, med den alder hun har.

Det er vigtigt, at du er ærlig omkring dit behov, og hvad du gerne vil. Hvis du egentlig har lyst til stadig at bibeholde amning og er ked af at amningen skal stoppe helt, så mærker din datter naturligt denne usikkerhed. Hvis du har behov for at stoppe amningen helt, så skal du gøre det helhjertet... Hvis du derimod siger, at du rigtig gerne vil bibeholde amning en gang dagligt, så skal du vælge, hvilken amning du vil bibeholde, og så finde roen i at du så faktisk stadig ammer hende.

Med hensyn til tilknytning, så kan man sagtens skabe tilknytning uden at amme - det gør f.eks. alle fædre, og det gør alle de forældre, som giver deres børn flaske. Hvad betyder det for dig at være en god mor? Er man en bedre mor, når man ammer? :)

For mig betyder det at være en god mor, at man f.eks. er i stand til at se sit barn, kan tage vare om det, vurdere om barnet er sulten, skal vugges lidt, hjælpes med at finde roen og sove, når det har brug for det. Det betyder, at man kan rumme, når barnet f.eks. er ked af det, vred, frustreret - når verden går imod barnet, ligesåvel som vi skal kunne rumme, når vores barn er glad, sjov og ler...

En god mor er for mig ikke en perfekt mor, men en mor, der nogle gange begår fejl og som nogle gange siger undskyld, fordi vores børn også skal lære, at det er okay at gøre noget forkert og ikke altid vide, hvad der er det rigtige...

En god mor forsøger også at mærke efter, hvad der er bedst for barnet, og det betyder, at vi nogle gange er nødt til at sige nej eller nødt til at ville noget andet, end barnet vil. Ikke fordi vi altid skal bestemme, men fordi vi som voksne trods alt ved bedst. vi har en erfaring og en viden, som barnet ikke har. Og det gælder f.eks. hvis man har et barn, der drikker alt for meget mælk, så er vi som forældre nødt til at sige ...


Annonce

... nej, skrue ned for mælkeindtaget for at give plads til mere rigtig mad, fordi vi ved, at vores børn har brug for en varieret kost for at vokse, udvikles og trives.

Med den alder din datter har nu, så er det vigtigt, at hendes bånd til dig strækkes lidt. Det er vigtigt, at hun nu får lov til at forsøge sig lidt selv i verden, fordi det er sådan hun lærer at kunne selv. Hun er stadig så lille, at hun har brug for din hjælp til rigtig mange ting, men i løbet af det næste halve års tid, så vil hun gøre mere og mere på afstand af dig, undersøge verden mere og mere på egen hånd, og det er vigtigt, at du støtter hende i dette.

At være der for hende er således også at være der lidt på afstand og du skal opfordre hende til at udforske, undersøge, eksperimentere... og det handler om, at du også skal turde give lidt slip. Båndet mellem jer er stærkt og det bliver ikke dårligere af, at du lader ham forsøge sig lidt selv i verden. Du skal to på, at hun kan klare sig, også selvom du ikke er hos hende hele tiden. Du skal signalere til hende, at du tror på hende og at du ved at hun kan (også at hun kan klare sig uden brystet).


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg plejer at sige, at det bånd der er mellem dig og hende, nogle gange skal ses lidt mere som en elastik. Nogle gange så skal elastikken strækkes, og andre gange skal den strammes lidt. Vi skal strække den, når barnet har brug for at gøre ting selv, prøv af, øve sin selvstændighed, lære af egne erfaringer, og vi skal stramme den, når vi som voksne alligevel ved bedst. Børn kan have lyst til meget, men vi ved, hvad de har behov for og vi skal slække og stramme elastikken ud fra dette og naturligvis stadig med kærlighed til barnet :)

For nogle kvinder er det rigtig svært at stoppe amning - og det er nok for mig det første rigtigt store slip. Og du er bestemt ikke den eneste mor, som synes det er svært. Der kommer rigtig mange slip fremadrettet - du skal slippe, når din datter skal i dagpleje/vuggestue og igen i børnehave. Du skal slippe, når hun starter i skole. Du skal slippe, når hun selv skal til at cykle i trafikken, du skal slippe, når hun starter i klub, du skal slippe, når hun skal i byen med vennerne, du skal slippe når... Men hele vejen igennem, så er du hendes mor og hun har dig. Du er hendes trygge base og hun skal vokse op med en tillid til, at du altid vil være der for hende, trøste og hjælpe hende, når hun har brug for det - alt sammen uden amning :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :) Og stort knus med på vejen fra mig til dig!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2018 | Amning | 6 mdr.

Antal amninger - seks måneder. For meget eller for lidt?

Hej Helen Så er der et spørgsmål mere. Skemaden går fremad herhjemme. Nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rabarber

Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.

Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.

Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annoncer

Annonce