Annonce

Annonce

Brev:

Gør ikke, som jeg siger. Spaghetti i benene.


14. november 2017

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Gør ikke, som jeg siger. Spaghetti i benene.

Hej Helen,

nu er vi nået dertil, hvor vi har brug for hjælpe til opdragelse. Vores søn på 19 måneder er en rigtig glad og nysgerrig dreng. Jeg har være med i et forskningsprojekt siden jeg var gravid med ham og i den forbindelse, var vi til et motorisk tjek af ham og de var meget imponeret over både hans fin - og grovmotorik samt sprog og hvordan han kunne holde koncentrationen under forsøget. Så vi er bestemt nogle stolte forældre til en nysgerrig og glad for livet dreng :)

Vores dilemma er, at han gerne selv vil bestemme og han er begyndt at sige nej, når jeg fx siger: "Kom skat, vi skal vaske hænder". Så siger han "neeej" og går den anden vej eller løber ind i stuen og gemmer sig. Tja det er der vel ikke noget galt i, jeg kan godt forstå han ikke lige gider og synes det er sjovere at lege "se om du kan fange mig", så jeg går ind til ham og rækker min hånd ud og siger "jeg ved godt du hellere vil lege skat, men vi skal vaske hænder inden aftensmad - kom med". men det gør han bare ikke. Jeg går hen og tager ham op og sætter ham ned på gulvet, så han selv løber ud på badeværelset, men det er en kamp hele vejen.

Nogle gange er jeg heldig at han går op på skamlen med det samme og vi får vasket hænder, men det er ikke skete meget længe. Han løbet ind i bruseren og ligger sig ned på gulvet. jeg kan ikke med min ellers rolige stemme få ham til at komme hen af sig selv og vaske hænder. han bliver bare liggende. så jeg tager ham igen op fra gulvet og sætter ham foran skamlen og siger han skal komme op og ...


Annonce

... vaske hænder, men igen bliver han til blød spaghetti og jeg kan ikke holde ham oprejst på skamlen. intet virker. i en periode virkede det at tænde vandet, så synes han det var spændende at komme op til vasken, men det synes han ikke mere.

Hvordan kan jeg gøre, så han mere gør som jeg siger?

Det samme problem er, når vi skal ovenpå, hvor fx puslebordet og hans værelse er. Når vi skal op og skifte ble eller op i bad (som han ellers elsker), så er det den samme hver gang. Han flygter væk og det ender med jeg bærer ham op ad trappen. Han græder ikke, er ikke hverken ulykkelig, hysterisk eller nogen verden der bryder sammen. Jeg har ellers sådan forberedt mig på, at hvis han blev ked af det på trappen, så ville jeg sætte mig med ham, men jeg er simpelthen så meget i tvivl om, hvad det for det første handler om og så også hvordan jeg hjælper ham til at ville gå op ad trappen enten selv eller med mig i hånden. Desuden er jeg gravid og jeg kan bare ikke bære ham op ad trappen mere.

Er det forkert at jeg vælger at bære ham? Jeg synes jeg er så tålmodig, men han ligger sig bare på trappen og vil ikke gå selv op. Han vil ikke holde i hånden og det vil han heller ikke, når jeg henter ham i vuggestuen og vi skal over vejen. jeg er meget konsekvent med at det er sådan det er, vi holder i hånden over vejen, men han bliver igen spaghetti i benene og signalerer nærmest, så må du slæbe mig. Hvad sulan kan jeg gøre?

Hjælp mig Helen til at forstå, hvordan jeg kan ændre på disse strategier, han er begyndt på.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Udvikling | 21 mdr.

Særlig sensitiv?

Hej Helen Dette er lidt en fortsættelse på mit forrige brev, hvor vi stod i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge og her kigger man via et apparat som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Man ser især på størrelsen af en lille hævelse af barnets nakke, en væskebræmme, som kan give et fingerpeg om at her er en risiko for at barnet har Downs Syndrom.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce