Annonce

Annonce

Brev:

Sove i egen seng - 17 mdr.


8. marts 2024

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen,

Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som vågner meget tidligt.

Du anbefalede os to lure i stedet for én, og det prøvede vi i en uges tid, men vuggestuen har en politik om at de ikke vil vække børnene, så det resulterede i at han sov en rigtig lang morgen/formiddagslur, og ikke var til at putte igen før om eftermiddagen, og aftenputningen var derfor også meget svær. Vi er derfor tilbage til en enkelt lur a cirka 3 timer (i vuggestuen, hjemme sover han ikke så længe).

Han er blevet en smule bedre til at sove liiidt længere, men ikke meget. Til gengæld har jeg fundet ud af hvad der måske er med til at vække ham om morgenen - han har altid haft noget med mit (mors) hår. Han finder tryghed i det og vil rigtig gerne nulre det. Jeg har prøvet at finde utallige alternativer (bamser, dukker, nusseklude, mm.), men uden held. Smadder træls, for han kommer til at hive hårene ud og jeg bliver vækket af det hele tiden. Det er måske også det, som jeg tænker kan være med til at vække ham om morgenen, fordi jeg bliver ved med at fjerne hans hånd eller give ham en bamse, men han vågner mere og mere, når han ikke får lov at nulre håret.

Dertil vores næste spørgsmål :-)
Hvordan får vi ham til at sove i sin egen seng om natten? Jeg tror at vi alle ville sove bedre, hvis det ikke var i samme seng.
Vi har fri i 14 dage snart, og er top motiverede for at ændre på sovevanerne i den periode (så vi kan sove lidt dagen efter).

Sådan her ser putning/nat ud for os nu:

Nogle gange godnatgrød (kommer an på indtag til aftensmaden), kommer somme tider i aftenbad, tandbørstning, sige godnat til den der ikke putter, ind og pusle, synge sang, tør ble, massage, ledtryk, nattøj ...


Annonce

... på.

Ind i mors og fars soveværelse, flaske med lun havremælk, synge sang imens han får flaske, derefter bliver han lagt ved siden af os i sengen, og falder i søvn her (med meget fysisk kontakt, falder ofte i søvn imens vi ligger næse mod næse, krammer eller lign.). Når han sover bærer vi ham over i tremmesengen, som står ved siden af vores seng.

Han vågner som regel omkring midnatstid og rejser sig op i sengen og løfter armene, og vil op til os. Vi har prøvet at ligge ham ned igen, men han SKRIGER og bliver ved med at vende sig om og rejse sig op (det skal lige siges at han har et lidt iltert temperament:-)). Derfor har vi indtil nu taget ham over imellem os.

Vi sover godt indtil cirka ved 4-tiden, hvor han begynder at ligge og hive fat i mit hår, og jeg vågner og fjerner hans hånd. Og herfra er det praktisk talt umuligt at få ham videre i søvn, jeg tror at vi har prøvet alt efterhånden.

Har du nogle gode råd til:

1. At han falder i søvn i egen seng
2. At få ham til at sove i egen seng hele natten
3. Evt at smide flasken, men det andet er vigtigere for os i første omgang

Vi har prøvet at putte ham i hans egen seng fra start, men det resulterede bare i at han blev ved med at vende sig og rejse sig op.

Vi har også prøvet at have tremmesengen inde på hans eget værelse, og så båret ham derind- det gik som når han sover hos os- vågnede omkring midnat og så over imellem os. Så vi rykkede den ind ved os igen, så vi i det mindste ikke behøvede at rejse os for at hente ham:-)

Pyha det blev et langt skriv, jeg håber at du har nogle gode råd. Det skal lige siges at han har lidt svært ved at finde ro sådan rent generelt, vi laver lidt øvelser for det:-)

Med venlig hilsen
os

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annonce