Brev:
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen,
Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn hurtigt, men lige siden har han ville gå rundt, lege mm og endt med at falde i søvn i mine arme. Jeg må gå ind og hente ham, da mor ikke ved hvad hun skal stille op. Han ammer mens han kejter rundt og er lidt voldsom.
Han kæmper for at komme ned og gå rundt. Jeg kan holde ham lidt distraheret ved at gå og kigge på billeder jeg forklarer om, men den er ikke nem. Til sidst må jeg holde ham bestemt, men mildt så han ved at han ikke kan komme ud af mine arme og så overgiver han sig og bliver rolig. Derfra til at sove går der 5 min.
Han vågner for det meste relativt kort efter og mor må op og give pat til han sover igen. Han vågner måske 2 gange mere over natten og så så småt helt fra lidt over 6.
Vi har prøvet med to ...
... lurer og det fungerede ikke… vi kan ikke rigtig styre hans tidspunkter og ender med at bliver ret sent med nummer to lur, hvis den overhovedet kommer.. og så bliver det rigtigt sent. Han kan ikke komme i nummer to lur så tæt på den anden så det bliver ret skævt for os. Specielt hvis han første lur bliver lang.
Hans lur nu bliver ikke så sent som du har forklaret den skal. Så han er nok overtræt…
Når du skriver putning hvad mener du så? Altså det er tidspunktet han lægges ind i sengen til amning og bør falde ok hurtigt i søvn? Eller mener du at det er her rutinen starter? Bad, olie mm.
Burde vi have ham ned og lege lidt efter bad? Lige nu bliver det ok direkte bad-olie-nat tøj - børste tænder -ind i seng til nat læsning og sang samt amning. Det virker bare ikke lige.. :)
Bedste hilsner
Far
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.