Brev:
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen
Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme.
Jeg hjemmepasser ham til han er 2 år, han ammer stadig og spiser selvfølgelig rigtigt mad. Dog er der sket noget i den retning også den sidste måneds tid - han spiser mindre og mindre og ammer mere og mere. Aner ikke hvorfor. Han var så god til at spise alt han fik serveret, men nu er det ikke meget han gider. Men det må være et andet brev.
Vi har i lang tid haft sengetid fra ca. 19.30-6.30. Selve nætterne har været det samme problem i over et halvt år - han vågner mange gange om natten og vil til brystet. Han kan også kun falde i søvn om aftenen ved brystet. Det er én ting, som jeg måske også burde skrive et andet brev om. Ved godt det selvfølgelig har betydning for hans søvn generelt, men der har ingen ændringer været i nattesøvnen. Om dagen har han virket frisk og glad, så det er nok mest min nattesøvn det ødelægger.
Om dagen har han i 4-5 mdr sovet to lure i klapvognen på sammenlagt 1,5-3 timer. Den sidste måneds tid har han nogle gange taget én lang lur på næsten to timer om formiddagen (fx. 9.30-11.30), og så har han ikke kunnet sove om eftermiddagen. Men har været vågen indtil ca. 19 alligevel. Dog lidt hyper om aftenen. Så jeg har ...
... tænkt, at han nok snart er klar til at sove kun én lur, og at den så skal rykkes til lidt senere.
Problemet er, at han helt tydeligt er træt ved 9.30-10.00-tiden, men prøver at skubbe tiden en smule hver dag. Dog sover han nu ofte kortere lure og kan stadig ikke sove om eftermiddagen. Nu har han i flere dage i træk kun sovet 45 min om formiddagen, hvilket så burde betyde, at han godt kunne sove igen ved 14-tiden. Men det kan han ikke, så jeg må tage ham op. Og når vi så når 16.30-17-tiden er han helt smadret og falder i søvn ved brystet. Hvis jeg vækker ham, græder han som hvis man vækker et barn midt om natten. Den ene dag lagde vi ham bare ind i sengen, da han sov kl. 17.00, men så vågnede han kl. 19.30, og var helt frisk igen. Så var han vågen til kl. 23.00, og sov så egentlig fint til kl. 7.00 igen. Men så skete det samme dagen efter.
Aner ikke hvad jeg skal gøre. Kan godt forsøge at rykke luren om formiddagen, men der er ingen garantier for, hvor længe han sover. På det sidste er det et sted mellem 45-75 min. Og hvis jeg rykker luren for længe, går det også nogle gange i kage, og så tager jeg ham op og prøver igen ved 12-tiden. Det virkede én dag. Men han sov stadig kun en time.
Hvad skal vi gøre?
Med venlig hilsen
En mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!