Annonce

Annonce

Svar: Forberedelse til amning


1. april 2017

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og dejligt at høre, at graviditeten skrider stille og roligt fremad, og der ikke er længe til, at du bliver mor igen :)

Mange kvinder vil ofte mellem tredje og syvende dag efter fødslen opleve ømme brystvorter. Barnets tunge er ru, og det slider lidt på brystet. Når barnet arbejder på brystet, trækker det din brystvorte langt ind i munden, og det kræver en vis elasticitet samt tilvænning. Derfor vil du kunne mærke, at dit barn bliver lagt til - og det kan godt gøre lidt ondt lige der, hvor den lille begynder at die, men inden for ca. 30 sekunder bør det ikke længere gøre ondt - og som udgangspunkt skal det ikke gøre ondt at amme.

Hvis du har smerter, når du ammer, så er det vigtigt, at du får hjælp til at tjekke dit barns sutteteknik, for det vil ofte være tegn på, at den lille ikke har rigtig fat.

Man kan godt købe forskellige brystvortecremer og de fleste undersøgelser viser, at der ikke er nogen forskel på smerter og opheling af sår, om du smører dine brystvorter med creme eller ej. Et enkelt studie har vist, at en lanolincreme kan give en vis beskyttelse, fordi den danner en hinde, som tillader brystet at hele indefra.

Hvis du vælger at bruge en ...


Annonce

... brystvortecreme, så skal du sikre dig, at det er en creme, som dit barn kan tåle at få i munden - derfor bør du ikke bruge en creme, som du i princippet ikke selv ville spise :) Selvom du vasker cremen af, før du lægger dit barn til, vil du sandsynligvis ikke kunne fjerne al cremen, og dertil kommer, at den hyppige vask slider ekstra hårdt på dit bryst, og det kan så gøre, at du faktisk får mere ondt...

Har din læge udskrevet en creme eller salve til dit bryst som led i behandlingen af f.eks. svamp, eksem eller lignende, skal du naturligvis følge lægens ordination. En svampeinfektion kan gøre MEGET ondt, så det skal også udelukkes, hvis du får smerter af at amme...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


En god nyhed er, at mælken ofte løber hurtigere til, når det er 2. gang, og det kan derfor godt være lidt lettere at amme nu, end du oplevede det efter første fødsel. Og så er børn jo forskellige og har dermed også forskellige sutteteknik, så måske den lille ny vil die på en anden måde, og dine smerter derfor naturligt være mindre :)

Håber du kan bruge dette lidt videre og krydser fingre for, at du får en god fødsel og et uproblematisk ammeforløb. Jeg vil også anbefale dig min bog "Helens bog om Amning og Flaske" :)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Amning | 8 mdr.

Ammebarn til flaske

Kære Helen Jeg har en lille datter på 8 mdr. som jeg stadig ammer, hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Amning og rytme - 1 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 4 uger gammel. Jeg kæmper stadig meget med...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2018 | Amning | 1 mdr.

Passiv amning - mor som sut

Hej Helen, Jeg har svært ved at fornemme hvornår jeg bliver brugt som sut...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Sveder meget under amning

Hej Helen, Mit barn sveder meget når han ammer. Der er jo meget varmt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annoncer

Annonce