Annonce

Annonce

Øjne og syn hos baby


27. januar 2022

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.

Dit barn har brug for mange forskellige synsoplevelser, for at cellerne i øjet og synsnerverne kan udvikle sig ...


Annonce

... rigtigt. Det lille barn vil naturligt være interesseret i dit ansigt, og det er derfor vigtigt, at I bruger tid på at se på hinanden, pludre, laver forskellig ansigtsmimik osv. Derudover ser det lille barn bedst sort-hvid og billeder med kontrastfylde farver.

Det lille barn skeler ofte også og har tydeligt svært ved at koordinere sine øjnes bevægelser - og det er også helt normalt. Bliver dit barn ved med at skele efter 6 mdr.´s alderen, bør du få en øjenlæge til at se på dit barn, da skelen ofte kan korrigeres. Der er også babyer, som viser sig at have brug for briller.Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce