Annonce

Annonce

Øjne og syn hos baby


27. januar 2022

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.

Dit barn har brug for mange forskellige synsoplevelser, for at cellerne i øjet og synsnerverne kan udvikle sig ...


Annonce

... rigtigt. Det lille barn vil naturligt være interesseret i dit ansigt, og det er derfor vigtigt, at I bruger tid på at se på hinanden, pludre, laver forskellig ansigtsmimik osv. Derudover ser det lille barn bedst sort-hvid og billeder med kontrastfylde farver.

Det lille barn skeler ofte også og har tydeligt svært ved at koordinere sine øjnes bevægelser - og det er også helt normalt. Bliver dit barn ved med at skele efter 6 mdr.´s alderen, bør du få en øjenlæge til at se på dit barn, da skelen ofte kan korrigeres. Der er også babyer, som viser sig at have brug for briller.Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce