Annonce

Annonce

Øjenbetændelse


28. januar 2022

Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.

Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.

Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må gerne komme i institution. Varer øjenbetændelsen mere end en uge, bør barnet ses af lægen.

Den svære øjenbetændelse, skyldes ofte bakterier. Der ses rigtig meget pus, ...


Annonce

... det er gult og kommer i store mængder. Øjet er rødt og hævet - både det hvide af øjnene, og det indvendige af øjenlågene hæver op. Det svier, brænder, og barnet kan virke lyssky, og der er tåreflåd. Barnets almentilstand er ofte også påvirket. Denne form for øjenbetændelse er meget smitsom, og barnet må ikke komme i institution. Denne øjenbetændelse skal behandles med medicin, og barnet skal altid ses af lægen.

Ved begge former for øjenbetændelse skal man være meget omhyggeligt med at rense øjenene for ikke at sprede smitten fra det ene øje til det andet. Du skal også være meget opmærksom på, at I ikke smitter hinanden i hele familien.Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce