Annonce

Annonce

Øjne og syn hos baby


27. januar 2022

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.

Dit barn har brug for mange forskellige synsoplevelser, for at cellerne i øjet og synsnerverne kan udvikle sig ...


Annonce

... rigtigt. Det lille barn vil naturligt være interesseret i dit ansigt, og det er derfor vigtigt, at I bruger tid på at se på hinanden, pludre, laver forskellig ansigtsmimik osv. Derudover ser det lille barn bedst sort-hvid og billeder med kontrastfylde farver.

Det lille barn skeler ofte også og har tydeligt svært ved at koordinere sine øjnes bevægelser - og det er også helt normalt. Bliver dit barn ved med at skele efter 6 mdr.´s alderen, bør du få en øjenlæge til at se på dit barn, da skelen ofte kan korrigeres. Der er også babyer, som viser sig at have brug for briller.Annoncer

Sponsorerede artikler

Få det perfekte, glødende og sunde look med Skøn Skincare

Hvis du ønsker at nyde velvære og luksus uden parfume, er der heldigvis mange lækre produkter, der kan give dig denne oplevelse. Gravide, småbørnsforældre og personer med parfumeallergi har ofte problemer med at finde produkter, der giver velvære og luksus uden parfume. Her introduceres SKØN ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annonce