Annonce

Annonce

Brev:

Sove i tremmeseng med sengerand


2. april 2017

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Sove i tremmeseng med sengerand

Hej Helen

Jeg har tidligere skrevet omkring vores pige på nu næsten 6 mnd, da vi havde svært ved at få hende til at sove uden tuderi i lang tid, og at hun kun ville være på armen af en for at falde i søvn. Og tak for dine råd.

Vi har siden da skiftet hendes lille vugge ud med en (ret stor) tremmeseng, hendes dyne med en sovepose (da hun trækker dynen over hovedet), og vi tænkte det ville blive helt umuligt at få hende til at sove. Men efter et par dage hvor hun tudede når hun blev lagt, vi tog hende op, fik hende til ro, lagde igen osv. Så fandt vi ud af, at lagde vi hendes lille Jellykat kanin på den ene side af hendes hoved og vores hovedpude på den anden side – ja så kunne hun pludselig falde i søvn af sig selv dernede! Det tager ca. 5-10 minutter, hun kommer max med to små klynk, og ligger ellers bare og siger søde trætte lyde, putter sit ansigt ind i puden/kaninen og ja så sover hun! Så det er vi jo vældigt glade for, MEN hun kan selvfølgelig ikke ligge der med vores pude, så vi sidder og overvåger til hun sover tungt og fjerner den så.

Hun vågner så i løbet af natten en 4-5 gange og skal lige have puden stukket derned en 10 minutter, og så sover hun videre. Det er langt at foretrække frem for før, hvor vi skulle have hende op og sidde med i armene måske 20-30 minutter, men jeg vil alligevel høre, om du mener det er en dum vane at give hende? Eller om der er andet vi kan gøre?

Jeg har ...


Annonce

... prøvet med en baby pude, men den er for let, så den trækker hun over hovedet. En sutteklud trækker hun også over hovedet, og den er heller ikke ”fluffy” nok til at hun kan begrave hovedet i den, som er det, hun gerne vil. Hendes vugge havde helt tynde ”plisserede” stofsider som hun puttede panden ind i. Og derfor er det heller ikke nok at ligge fx et lagen der dufter af os – hun vil putte sig op af noget.

Jeg er sikker på problemet ville være løst med en sengerand, men jeg har set, man advarer i mod dem mange steder, og hun vil jo netop trykke hovedet ind i den? Hvad er din holdning til sengerande? Eller findes der andre alternativer vi har overset? (Hun slår også sine hænder og nogen gange hovedet mod tremmerne når hun sover)

Og er det forsvarligt at lade hende sove med kaninen? Den er jo ret lille, men vi har talt om, om en baby forstår, at den selv skal gøre noget, hvis den pludselig ikke kan få vejret? Altså at den skal dreje hovedet el.lign.? Hun er en stor og stærk baby, så vi er ikke i tvivl om at hun fysisk kan både dreje sig og flytte ting væk fra hovedet.

Hun har rullet fra mave til ryg få gange for længe siden, men ruller dagligt mange gange fra ryg til mave. I dag har hun netop gjort det i tremmesengen, så hun lå mast helt op i mod tremmerne og madrassen i den ene side… Hvad gør vi ved det? Hun kan jo ikke vende sig tilbage… og man må jo ikke sove på maven.

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annoncer

Annonce