Annonce

Annonce

Brev:

Seng, dyne, pude til stor dreng


17. marts 2014

Kategori:
Alder:
5 år, 4 mdr.

Seng, dyne, pude til stor dreng

Kære Helen

Da jeg søgte i din brevkasse for at se, om du allerede havde besvaret lignende spørgsmål, blev jeg endnu mere i tvivl, så derfor skriver jeg mit eget spørgsmål.

Min dreng er jo nu 5 år og 4 måneder. Om to uger begynder han i fritidshjem og efter sommerferien i skole.

Han sover stadig i sin juno seng (den som lille Per også sover i, men den opdaterede version), hvor siderne selvfølgelig er taget af, og den er strukket ud. Men det er ved at være lidt knebent, og jeg tænker også, at det måske ikke er så "sejt", når man skal have nye venner med hjem. Han sover ikke så urolig mere, og faktisk er det kun i hans egen seng, at han altid har rumsteret rundt. Hos morfar og mormor sover han i almindelig juniorseng uden sengehest på eget værelse og hos far sover han i køjeseng i sin fars soveværelse. Når han sover ude, bliver han gerne i sin egen seng hele natten - og står først op, når han er mere eller mindre klar til dagen. Når vi er på ferie, har han ligeledes sovet i almindelig ...


Annonce

... voksenseng uden problemer.

Sådan er det ikke, når han sover hjemme (hvilket han gør 6 nætter om ugen). Som sagt rumsterer han lidt mere rundt i sin egen seng herhjemme og der har også været en periode med mareridt. Men den store forskel er, at han stor set hver nat kommer ind til mig. Det er sjældent jeg lægger mørke til det, før han ligepludselig er der. Det sker en gang imellem, at han sover hele natten i sin egen seng. Det er gerne, hvis han er ekstra træt.

Nå men nu har jeg så købt en smart køjeseng, som han skal have herhjemme, men efter at have læst dit svar til en anden mor, er jeg kommet i tvivl om, hvorvidt det er en god idé? Han skulle jo nødigt falde, når han er på vej ind til mig.

Og så endelig til det spørgsmål, som jeg ville have stillet. Når han nu skal skifte til en voksenstørrelse seng, skal han så også skifte junior dyne og pude ud med en rigtig voksen pude og dyne? Han er i hvert fald meget glad for at hugge sin mors helt almindelige voksenpude.

Med venlig hilsen
"mor"

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. juni 2018 | Sovevaner | 4 år, 11 mdr.

Nye putterutiner

Kære Helen Endnu engang tak for gode råd og ikke mindst forståelse. Det kan...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juni 2018 | Opdragelse | 5 år, 11 mdr.

6 årig Dramaqueen

Hej Helen. Tak for dit svar ang. vores store pige. Det giver stof til...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Renlighed | 4 år, 11 mdr.

Uheld i børnehaven - knap 5 år

Kære Helen Jeg har nogle tanker og bekymringer angående min søn, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2018 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytning - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen Tak for din store forståelse for diverse problematikker og altid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annoncer

Annonce