Annonce

Annonce

Svar: Seng, dyne, pude til stor dreng


17. marts 2014

Kategori:
Alder:
5 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære "Mor"

Tak for dit brev :)

Det lyder som en rigtig god idé med en større og mere åben seng til din dreng nu og han er jo vant til at sove i mange forskellige senge, alt efter om han er hjemme, sover hos far eller er hos morfar og mormor :)

Og du har købt en køje-seng til ham. Den er parat, så han kan få lavet nyt værelse, få ny seng og føle sig "stor og skoleklar" :) Og det er rigtig fint.

Jeg mener at de fleste producenter skriver at køjesenge er fra 6 års alderen, fordi man ikke regner med at børn før denne alder, vil kunne finde ud af at kravle ud af øverste køje og søge forældrene om natten. De vil altså kunne risikere at falde, når de er på vej ud af sengen eller vil kunne ryge ud af sengen, hvis de ligger meget uroligt... Det vil ældre børn og voksne naturligvis også kunne, men her vil vi ofte være lidt mere bevidst om, hvor vi ligger.

Om ...


Annonce

... din dreng vil kunne det nu - måske. Han kan jo fint sove i køjeseng hos far og er ikke faldet ud af sengen der og han lærer sandsynligvis hurtigt at kravle ind og ud af sengen, fordi han er vant til det hos far... Hvis han synes det er for højt at skulle sove i køjeseng derhjemme, så kan I jo også i en periode og indtil han føler sig klar, lade ham sove på en madras på gulvet... Med den alder han har, synes jeg roligt du kan beholde den seng du har købt, han skal nok komme til at bruge den :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Sammen med en seng i fuld størrelse hører ofte også dyne og pude i fuld størrelse. Og de fleste børn skifter juniordynen ud med en voksendyne i 5-6 års alderen. Han må også gerne få en rigtig hovedpude - ikke for høj og for hård, men en pude, som stadig passer til at han er barn :) Han vil sandsynligvis elske at få "sit eget voksne sæt"...

Håber du kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annoncer

Annonce