Annonce

Annonce

Brev:

Svære tider


24. marts 2023

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Svære tider

Hej Helen

Vi føler os ekstremt udfordret som forældre i øjeblikket og kunne rigtig godt bruge lidt vejledning eller støtte.

Vi er enormt meget ramt af sygdom herhjemme og har været det nærmest hele tiden siden vores datter startede i vuggestue og nu i børnehave. Vores datter har i vinter været igennem en rigtig grim mellemørebetændelse hvor vi har skulle have hende til ørelægen mange gange og det har været nogle grimme oplevelser for hende fordi hun er utroligt bange for de instrumenter ørelægen bruger. Derfor har det været nødvendigt for os at holde hende fast flere gange både i forbindelse med det. Men også i forbindelse med at hun har skulle have øredråber.

Vores datter er utroligt viljestærk og vi prøver på alle måder at forklare hende hvorfor vi skal fx dryppe øre men hun nægter og det kører bare op jo længere tid vi prøver at berolige hende, så vi er kommet frem til det er hurtigere overstået for os alle hvis en af os holder hende og den anden drypper og så kan hun godt forstå bagefter hvorfor vi gjorde det og at vi gør det for at hendes øre skal blive rask. Men alt det her med at holde fast det gør os så sindssygt kede af det og det føles så forkert for os.

Nu er vi i en sygdomsperiode igen med ørene hvor hun også skal have penicillin og det nægter hun også. Vi har prøvet knuste tabletter og mikstur blandet i alverdens ting. Det hjælper ikke noget at tvinge hende til mikstur fordi hun får det galt i halsen eller spytter det ud og det er simpelthen også bare for meget for os at skulle tvinge øredråber og penicillin og lægebesøg hele tiden. Vi er bange for hvordan alle de her ting påvirker hende. Når vi spørger læge eller andre til råd kommer de med alle de råd som vi allerede ...


Annonce

... har prøvet flere gange.

Udover alt det her så bliver vi selv ramt af sygdom som hun kommer med fra børnehaven og bliver ekstremt syge. Så ender vi med sindssygt dårlig samvittighed over at vi ikke har energi til at lave nogle ting og vi ender med at være syge hjemme allesammen hvor vi kan mærke hun keder sig fordi hun ofte er den der er mindst påvirket men stadig ikke er frisk nok til børnehave.

Vi føler os så forkerte som forældre fordi alle de her ting er så svære og det er så hård for os at se vores barn blive så ked af det og vred flere gange om dagen når vi skal klare de her ting med medicin. Det påvirker hele stemningen i vores hjem at vi skal gøre tingene på denne måde med tvang fordi det ikke er sådan vi har lyst til at være forældre. Men vi ved også at hvis hun ikke får medicin og dråber så ender vi med at skulle til ørelæge igen og det er endnu værre for hende, fordi hun er blevet så bange for ørelægen. Vi er også bekymrede for at hun er så meget væk fra børnehave hende tiden, om hun så kommer lidt udenfor fællesskabet i forhold til de andre børn :/

Alle de her ting gør bare at vi også kommer til at skændes mere fordi vi er så mentalt trætte og det gør jo selvfølgelig at stemningen også bliver dårlig og vores datter kan selvfølgelig mærke det.

Hvad kan vi gøre for at lette det hele i forhold til al den sygdom og udfordringer med at give medicin? Kan vi gøre noget i forhold til den angst vores datter har udviklet for at skulle til lægen og generelt for vores datter?

I perioder hvor hun ikke er syg er hun en glad og sjov pige der trives rigtig godt på alle punkter. Hun snakker godt, er glad for sin børnehave og er en rigtig skøn pige.

Med venlig hilsen
De triste forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. maj 2023 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Når første barn bliver til storesøster

Kære Helen, Min datter på 2 år og 7 måneder er blevet storesøster, i det jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2023 | Opdragelse | 3 år

Væk med sut eller ej?

Hej Helen Vi har for ca 3 uger siden taget sutten fra vores 3 årige dreng....

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2023 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Drømme

Hej Helen, Vi har haft stor glæde af dine bøger og svar til andre forældre...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2023 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang med sidste lur til ingen

Hej Helen Overgang med sidste lur til ingen. Vores piger er tydeligvis en...

Læs hele brevet og Helens svar


9. februar 2023 | Sovevaner | 2 år, 11 mdr.

Opklarende spørgsmål middagslur

Kære Helen. Tak for dit gode og grundige svar på mit spørgsmål om putning...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex

Regntøj

Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.

Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.

Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce