Annonce

Annonce

Brev:

Leg med voldsomme ord


22. april 2024

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Leg med voldsomme ord

Hej igen Helen,

Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet emne.

Min datter går i børnehave og virker til at trives godt. Hun har vænnet sig til at have en lillebror (selvom hun tit kan bliver sur på ham, når han tager ting fra hende eller vil røre hende), men hun virker ellers glad og kærlig i hverdagen.

Man kan godt mærke at hun er kommet ind i en ny udviklingsfase, hvor hun kan blive meget stædig, og når hun ikke får sin vilje eller ikke føler sig forstået, skriger hun, siger man er dum og går ned på sit værelse for at vise at hun er sur. Jeg tænker selv at dette er en normal fase.

Det der bekymrer mig er at hun er begyndt at lege på en nye måde (hun har gjort det tidligere også, men skete kun relativt få gange, så tænkte ikke nærmere over det). Hun er begyndt at lege lege, hvor hun nyder at være den onde. Hun lege tit med små figurer og så putter hun fx en lille figur ind i sin legemikrobølgeovn, leger hun tænder den og siger: "Nu gør jeg den død. Hov, den døde ikke, jeg prøver lige igen." Eller tager en dukke, ...


Annonce

... og vil have at vi leger at vi er de onde, og siger: "Kom lad os skære dens ben og arme af". Eller tager en af hendes små ponyer og tramper hårdt på den, uden at virke aggressiv, men ligner at hun nyder det lidt.

Jeg får det dårligt af at være vidne til denne her form for leg, for det er selvfølgelig meget vigtigt for mig at hun vokser op og er et empatisk og medfølende menneske. Jeg håber dog at legen ikke er et udtryk for hendes egen personlighed, men mere en naturlig nysgerrighed og afprøvning af hvordan verden fungerer og hvordan det påvirker hendes egne følelser. I hendes alder er legen vel symbolsk, men det kan godt bekymre mig og hendes far, når vi hører hende sige den slags ting, da det lyder voldsomt for et lille barn.

Er det noget vi skal undersøge nærmere, eller kan det være normalt for en 3 årig at lege på den slags måde? Der er intet andet i hendes personlighed, hvor jeg er bekymret for hende socialt. Hun vil meget gerne lege med andre børn og virker i normale situationer medfølende og god til at spejle andre.

Venlige hilsner

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Selvværd og selvtillid

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

3 år og udfordringer

Hej Helen. Jeg har en dejlig datter på 3 år og 4 måneder. Hun begyndte i...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2024 | Renlighed | 4 år

Periodevise problemer med renlighed

Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2024 | Renlighed | 4 år

Kan ikke mærke hun skal tisse

Hej Helen, Min datter, der er lige er blevet 4 år, har været blefri, både...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce