Annonce

Annonce

Brev:

Leg med voldsomme ord


22. april 2024

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Leg med voldsomme ord

Hej igen Helen,

Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet emne.

Min datter går i børnehave og virker til at trives godt. Hun har vænnet sig til at have en lillebror (selvom hun tit kan bliver sur på ham, når han tager ting fra hende eller vil røre hende), men hun virker ellers glad og kærlig i hverdagen.

Man kan godt mærke at hun er kommet ind i en ny udviklingsfase, hvor hun kan blive meget stædig, og når hun ikke får sin vilje eller ikke føler sig forstået, skriger hun, siger man er dum og går ned på sit værelse for at vise at hun er sur. Jeg tænker selv at dette er en normal fase.

Det der bekymrer mig er at hun er begyndt at lege på en nye måde (hun har gjort det tidligere også, men skete kun relativt få gange, så tænkte ikke nærmere over det). Hun er begyndt at lege lege, hvor hun nyder at være den onde. Hun lege tit med små figurer og så putter hun fx en lille figur ind i sin legemikrobølgeovn, leger hun tænder den og siger: "Nu gør jeg den død. Hov, den døde ikke, jeg prøver lige igen." Eller tager en dukke, ...


Annonce

... og vil have at vi leger at vi er de onde, og siger: "Kom lad os skære dens ben og arme af". Eller tager en af hendes små ponyer og tramper hårdt på den, uden at virke aggressiv, men ligner at hun nyder det lidt.

Jeg får det dårligt af at være vidne til denne her form for leg, for det er selvfølgelig meget vigtigt for mig at hun vokser op og er et empatisk og medfølende menneske. Jeg håber dog at legen ikke er et udtryk for hendes egen personlighed, men mere en naturlig nysgerrighed og afprøvning af hvordan verden fungerer og hvordan det påvirker hendes egne følelser. I hendes alder er legen vel symbolsk, men det kan godt bekymre mig og hendes far, når vi hører hende sige den slags ting, da det lyder voldsomt for et lille barn.

Er det noget vi skal undersøge nærmere, eller kan det være normalt for en 3 årig at lege på den slags måde? Der er intet andet i hendes personlighed, hvor jeg er bekymret for hende socialt. Hun vil meget gerne lege med andre børn og virker i normale situationer medfølende og god til at spejle andre.

Venlige hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Selvværd og selvtillid

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

3 år og udfordringer

Hej Helen. Jeg har en dejlig datter på 3 år og 4 måneder. Hun begyndte i...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2024 | Renlighed | 4 år

Periodevise problemer med renlighed

Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2024 | Renlighed | 4 år

Kan ikke mærke hun skal tisse

Hej Helen, Min datter, der er lige er blevet 4 år, har været blefri, både...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce