Brev:
Tidlige morgener - 15 mdr.
Kære Helen
Jeg skriver til dig fordi jeg håber du kan hjælpe et par efterhånden trætte og desperate forældre :-)
Vi har en dreng på 15 måneder, som står SÅ tidligt op. Det er ligemeget hvornår han bliver puttet (vi plejer at putte kl. 19, men har også prøvet senere uden effekt), alligevel står han op mellem kl. 4 og 5. De sidste to dage har han stået op 04.15 og det er tydeligt at mærke at han stadig er hamrende træt, men han kan ikke komme videre i søvnen. Jeg har prøvet alt føler jeg, at nynne/synge, at vugge ham i armene, at give ham flaske (får han ellers ikke længere om natten), de åbenlyse ting som at nusse i håret, hånd på brystet, jeg prøvede endda at lægge ham over i barnevognen i morges, for at lulle ham videre, men der blev han bare ved med at vende sig om og sætte sig op.
Alt det her resulterer i nogle virkelig træls morgener, hvor han er træt, sur og pylret, og vil hænge på armen fra start af næsten. Og ...
... afleveringerne i vuggestuen er ligeledes rigtig øv, fordi han er så træt fra start.
Vi er gået fra to til én lur netop fordi han begyndte at stå så tidligt op, så jeg tænkte at det var tid, men det har slet ikke hjulpet.
Han puttes til middagslur i vuggestuen mellem 11.00-11.45, og sover omkring 2-3 timer. Herhjemme sover han maks 2 timer til middagslur, og der er det samme problematik med de tidlige morgener, selvom han har fået dét mindre søvn om dagen.
Til nat får han en godnatflaske og falder i søvn liggende ved siden af en af os efter lidt moslen, og bæres derefter over i sin tremmeseng på eget værelse. Omkring kl 23 vågner han og her plejer en af os at lægge os ind på en madras ved siden af, hvor han kommer over (det vil vi også meget gerne have lavet om, men én ting ad gangen:-))
Vi er i syv sind hvordan vi kommer ud af den her dårlige spiral, og håber meget at du kan hjælpe :-)
Med venlig hilsen
os
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.
Sut/amme - sove uden bryst om natten
Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...
22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.