Annonce

Annonce

Brev:

Fra søvnbesværet til søvnterrorist


14. december 2023

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Fra søvnbesværet til søvnterrorist

Hej Helen,

Vi er to meget meget… meget trætte og frustrerede forældre, som skriver til dig og har med dette problem oprettet abonnement hos dig.

Vi har en søn på snart 15 måneder, som har været udfordret på søvnen, det meste af hans liv. Dog med få korte og glorværdige perioder, med en nogenlunde stabil nattesøvn.

Jeg starter lige med lidt baggrund:
Vores søn er snart 15 måneder og bliver til dagligt passet hjemme, da det har været en udfordring at få en vuggestue plads. Denne er dog på plads om en måned.
Han er enormt motorisk, kan både gå, løbe og hoppe. Han er generelt meget fysisk aktiv i alle hans vågne timer.

For at få ham stimuleret og for at nogenlunde matche hans energiniveau, går vi til babysvømning og har en medlemskab hos Little House for at socialisere og give god plads til at “tonse”.

Han sidder meget sjældent stille og kigger på noget, det eneste som kan få ham til at sidde stille, er hvis der sættes enkelte specifikke børne-tv på fjernsynet (feks. Byggemand Bob).

Nu til søvnen:

Vi har, nærmest altid, haft ret svært ved at putte ham. Det foregår næsten altid med bevægelse og vi har i langt størstedelen af hans liv, kun lykkes med at få ham til at sove ved at have ham i armene og hoppe på en yogabold.

I den seneste periode på 2-3 mdr. har vi haft ret godt held med at skifte yogabolden ud med en gyngestol.

Vi har også i korte perioder på max 1-2 uger af gangen, kunne lægge ham i sengen og sidde med ham, til han faldt i søvn, liggende.

De seneste 2 uger har så været helt skidt og putning er primært kun lykkes ved lang tid (45-120 min) på yogabolden. 2-3 gange er det lykkes enten at putte ved gyngestol eller kort yogaboldhop.

Når vi holder ham i armene og ikke bevæger os “rigtigt” eller hvis han “opdager” han er ved at falde i søvn, åbner han øjnene stort og ...


Annonce

... skyder ryggen baglæns og forsøger at komme ud af vores arme. Hvis vi, engang imellem, lader ham fri. Vil han bare tulle rundt.
Han er tydeligt træt, da han putter sit hoved ned i tæppe eller andet , men så snart han opdager at han er ved at falde i søvn. Farer han op og skal videre og undersøge et eller andet.

Vi starter oftest putning ca. kl. 19.
Når vi så endelig har fået puttet ham, er det meget typisk at han vågner kort, skal ha en sut eller på anden måde skal hjælpes videre i søvnen imellem 1-4 gange, til vi går i seng kl. 22/22.30.

På det seneste er han så begyndt at vågne op imellem 23.30 og 00.30, hvor vi er vågne imellem 2-3 timer hvor vi forsøger at få ham videre i søvnen. Men han bliver egentlig bare mere og mere vågen og vil formentlig helst bare ud og lege.

Han bliver kun ked af det eller brokker sig, hvis vi forsøger at holde ham i vores arme, eller at bliver liggende. Ellers er han næsten altid glad.

Tidligere har vi haft mest enten problemer putning eller søvnen og så måske 1 kaos aften/nat med begge problemer til stede. Nu har vi 4-6 aftener om ugen, med begge problemer.

Vi har igennem tiden både forsøgt med tyngdedyne, fokus på stimuli om dagen, vild leg om aftenen, stille periode om aftenen, ingen tv 2 timer inden sengetid, aftenbad, zoneterapi og senest kiropraktik. Vi prøver alt og leder stadig, men vi ser desværre ingen logisk sammenhæng i hvornår vi har god putning eller god søvn.

Det er som regel altid let at få ham til at sove middagslur ved 10.30/12 tiden.

Jeg beklager det lange lange brev, men jeg kunne skrive SÅ meget mere. Hvad tænker du om vores situation og har du noget vi kan forsøge os med?

Vi er godt og grundigt gennemtrætte og når endelig sønnike sover, giver hver eneste lyd et kæmpe sug i maven i frygt for at han skal vågne.

Hilsen forældrene

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


15. februar 2024 | Sovevaner | 14 mdr.

Søvn 14 måneder

Hej Helen. Min dejlige søn på 14 måneder driver os til vanvid om natten....

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Tidlige morgener - 15 mdr.

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg håber du kan hjælpe et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex

Fed creme til børneeksem

Har dit barn børneeksem, er det vigtigt med en god hudpleje - og fedtcremer med en høj fedtprocent forebygger hudeksem. Hudpleje er vigtigt året rundt, men især i vinterperioden, hvor den kolde luft udtørrer huden ekstra meget, er det ekstra vigtigt med en god creme.

Til både behandling og forebyggelse af børneeksem, er det vigtigt at vælge fed creme fremfor lotion. En lotion indeholder meget vand og fordamper derfor hurtigt fra huden, og giver derfor ikke huden den nødvendige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce