Annonce

Annonce

Brev:

Mor igen - lillebror halvanden måned


13. juni 2023

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Mor igen - lillebror halvanden måned

Hej Helen,

Det er godt at kunne skrive til dig igen. Jeg kigger mine breve igennem fra mine to andre drenge og bliver helt følelseladet over at det er gået så stærkt og de nu er snart 8 og 7.

Som du kan se af overskriften er jeg blevet mor igen efter 7 år til en dejlig dreng. Han er sund og rask og det har været en naturlig fødsel. Han er 3925g ved fødsel og var 56cm lang. Født d.4/5-23

Sagen er at min dreng har været ked af det fra han blev født, han græder hele tiden og vågner grædende. Vi har været forbi børnlægen med ham og hun sagde at han havde en del luft i tarmene. Vi mistænkte refluks da han absolut ikke kan lide at ligge på ryggen og gylper, dog ikke opkast heldigvis. Alt var ellers helt perfekt med ham. Vi fik nogle dråber som kunne hjælpe med at få luften ud og han er så småt begyndt at komme af med luft men han græder stadig. Vi er også begyndt på Nexium til refluks og har bemærket en lille bedring mht hans gråd men den er ikke blevet markant bedre endnu. Det skal lige nævnes at jeg ammer fuldt ud.

Jeg vil gerne supplere med erstatning men ifølge min sunhedsplerjske så vokser han fint på kurven og han vejer nu 5 kg. Hvad synes du? Jeg tænker også at jeg vil prøve at pumpe ud da det ikke altid er passende at amme udenfor.

Hans dag er lidt forskelligt da vi ikke har en rutine endnu. Men han vågner om natten og bliver ammet og dernæst igen tidligt om morgenen. Han sover flere gange om dagen og hver nap varer ca i 2 timer og der en nap om dagen som varer ca 3-4 timer. Han bliver ammet før hver nap. Han er vågen ...


Annonce

... ca 1-1,5 time før han sover igen og i den tid græder han mere end han er stille. Hans afføring har værret grøn siden vi startet på Nexium men min sundhedsplejerske siger det normalt.

Jeg synes det hårdt måske fordi jeg har glemt hvordan det var at have en baby eller måske følelsen af at jeg ikke er der 100% længere for de andre to. Heldigvis har jeg en dejlig mand som tager sig godt af dem, men jeg føler at de føler at jeg ligesom er blevet taget fra dem. Og det stresser mig at jeg gerne vil være der for alle 3 men det meget svært.

Vi har også været forbi hans 5 ugers tjek og alt var fint og lægen mente også der var luft i maven men kunne ikke udelukke at det ikke var refluks. Vi skal tilbage til vores børnelæge imorgen og se hvordan det har virket med Nexium. Jeg sørger for at lave de øvelser til maven men han er stadig ked af det. Farmand holder ham oprejst og går med ham med babys ryg mod min mands bryst, og det er den eneste stilling hvor han ikke græder.

Som skrevet ovenfor vil jeg gern pumpe ud så min mand har mulighed for at give ham hvis jeg er væk. Hvor meget er det han skal have i ml hvis han får brystmælk i flaske? Og hvis han får brystmælk i flaske 1-2 gange om dagen vil han så ikke ammes af mit bryst? Kan du anbefale en flaske til ammende børn?

Hvornår skal han få en rutine? Og hvordan vil en rutine se ud?

Jeg tror bare jeg har brug for at komme ud med lidt følelser omkring at være mor igen. Jeg er så lykkelig men samtidig føler jeg ikke at jeg har samme energi niveau som med de andre 2.

Kærlig hilsen
Saher

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. maj 2024 | Sygdom | 2 mdr.

Født med bule i hovedet

Kære Helen. Vi har en datter, som er født den 14. marts, efter en langvarig...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Kantinemad på arbejdet

Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2024 | Amning | 1 mdr.

Væskebehov under amning

Kære Helen Vores lille dreng er nu 5 uger gammel, og jeg synes det går...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Øjenbrynsfarve

Hej Helen Jeg er i uge 10, snart 11, og har farvet øjenbryn 1-2 gange om...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2024 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Flaskegivning liggende

Hej Helen Rigtig godt nytår til dig og din familie! Nu er det blevet min tur...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce