Brev:
Søvnhjul 3-4 mdr.
Kære Helen
Jeg har læst din bog om børn og søvn. Den har hjulpet mig flere gange siden vores pige kom til verden i marts måned.
Vores pige bliver 3 mdr. her den 2. juni. Hun har siden hun blev født haft et godt sovehjerte. Hun har siden 6 uges alderen sovet mellem 3-5 timer i dagstimerne. Det har været meget forskelligt hvornår hun stod op og morgenen, hvorfor det også har været forskelligt, hvornår hun er gået til natten. Hun har kun været vågen en times tid mellem hendes lure. Hvis jeg forsøgte at holde hende vågen længere tid blev hun ked af det, og det endte i en skrigetur.
Den sidste uges tid har hun ændre sine lure om dagen. Hun har indimellem kunne være vågen op mod 2 timer og andre gange kun 45 minutter. Men hun har ofte kun sovet 45-60 minutter, hvor det ikke har lykkes mig at få hende videre i søvnen. Det ender med, at hun bliver for vågen. Jeg tager hende derfor op fra barnevognen og starter ...
... forfra. Hvis der er for mange af de små lure ender det med skrigeri sidst på eftermiddagen og aftenen.
Derudover har det faktisk været svært at få hende til at spise, hun får flaske, i hendes vågentid, så hun har ofte fået mad midt i søvnen i liften - herefter har hun nogle gange kunne sove videre. Men som du kan læse går det lidt koks i det, når hun først spiser midt i hendes søvn, som så kan forstyrre hendes søvn. Man kan jo ikke tvinge hende til at spise.
Jeg påtænker om jeg skal forsøge at følge søvnhjulpet, dog ikke på tidspunkter. Jeg vil gerne selv tidligt op ved en 6. tiden, men hvis hun får mad der i følge søvnhjulpet skal/kan hun sove videre en time inden hun står op? Skal dette være i soveværelset? Eller kan jeg tage hende op sammen med mig kl. 6? Kan jo godt se, at det så bliver svært med 3 lure, hvis hun står op kl. 6 og på nuværende tidspunkt ikke et vågen så længe af gangen.
Med venlig hilsen
Milla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Vent ikke til din baby har fået rød numse
- brug Olívy fra første bleskift
Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. september 2023 | Amning | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, at du kan hjælpe mig med nogle spørgsmål om vores...
22. september 2023 | Kost og ernæring | 2 mdr.
Hej Helen. Jeg skrev til dig tidligere på grund af min datter havde hård...
18. september 2023 | Sovevaner | 2 mdr.
Dårlig nattesøvn og behov for brystet for at kunne sove
Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse. Vi blev for lidt over 2...
12. september 2023 | Diverse | 2 mdr.
Hej Helen. Jeg fødte den 27-07 en lille pige. I de første 2 uger startede...
21. august 2023 | Amning | 1 mdr.
Skal jeg vække for at amme om natten?
Hej Helen. Jeg har et spørgsmål omkring min lille pige, som nu er 4 uger...
Viden om børn:
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.