Annonce

Annonce

Lus hos børn


6. marts 2022

Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i balsamen, så du lettere kan få dem fanget.

3. Så reder du håret igennem, så det ikke er filtret. Gerne med en stor kam eller en hårbørste.

4. Og så går du i gang med kæmningen. Her skal du bruge en tættekam eller måske to, så du har en med bredere tænder, der kan fange de fuldvoksne lus og en med smalle tænder, der ...


Annonce

... kan tage de nyklækkede lus og evt. æg. Tag en hårtot af gangen og red fra hovedbunden og ud til hårspids i et strøg.

5. Når du har redt en hårtot igennem, så tørrer du kammen af på et stykke papir, ser hvad du har fanget (barnet kan jo være med), sikrer dig at kammen er ren og tager en ny hårtot.

6. Når du har været hele håret igennem og sikret dig, at der ikke er flere levende lus, så vasker du hårbalsamen ud og tjekker en sidste gang.

Æg kan ikke fjernes 100 pct, og det vigtigste er også, at du sikrer dig, at der ikke er flere levende lus.

Vær opmærksom på at fra den sidste hunlus er fjernet, vil æggene kunne udklække flere lus inden for 10 dage, og derfor er det nødvendigt, at man ca. hver 2. dag fortsat kæmmer i en periode på 14 dage. Hvis man i den periode finder nye levende lus, så må man blive ved med at kæmme hver 2. dag, til man er sikker på, at nu er lusene helt væk.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annonce