Annonce

Annonce

Legetøj til baby og børn


1. februar 2022

Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj, som ikke er malet, hvis det er malet, så er det vigtigt, at malingen er giftfri og ikke skaller af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes, og du skal sikre dig, at smådele sidder ordentligt fast, så barnet ikke kan få dem af og komme til at sluge dem.

Du skal altid være kritisk i valg af legetøj, og du skal gennemgå det ofte, så du er sikker på, at det er helt og i orden. Legetøj produceret før 2007 kan indeholde Ftalater, som kan være hormonforstyrrende. Ftalater ...


Annonce

... bruges f.eks. til at gøre plastik (PVC) blødt. Også legetøj købt uden for EU kan indeholde f.eks. Ftalater. Vær derfor opmærksom på legetøj, som går i arv og legetøj, som bedsteforældre måske har gemt på loftet.

Vælg legetøj til dit barn, som passer til dit barns udvikling, alder og modenhed. Det meste legetøj har aldersangivelser, som du kan gå ud fra. Vælg også gerne legetøj, som støtter dit barns udvikling på forskellig vis - fin og grovmotorik, sansestimulering, sociale kompetencer og meget mere.

Giv også dit barn lidt legetøj af gangen. Det er vigtigt, at barnet kan finde hvile i de stimuli, der er omkring det - og for meget legetøj kan nogle gange gøre, at barnet slet ikke kan finde ud af at lege, fordi det virker uoverskueligt. Hvis I har meget legetøj, kan det være en god idé at opdele det i kasser, som I så jævnligt kan udskifte - går der et par uger eller måske 1-2 mdr imellem, at en ny kasse findes frem, så kan begejstringen være stor.Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce