Annonce

Annonce

Brev:

Søvnproblemer - 10 uger


4. juli 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Søvnproblemer - 10 uger

Kære Helen,

Vores søn er nu 10 uger og efter en masse frem og tilbage på sygehuset er der ved at være styr på hans refluks (han får medicin nu og det synes at gøre, at han ikke generes af smerter derfra længere). Han har lige fra starten sovet meget dårligt, da han konstant blev generet af gylp og smerter. Nu hvor der så småt er mere styr på den del er vi løbet ind i et andet problem - nemlig at han ikke vil sove med mindre han ligger på arm eller i slyngen på mor om dagen (om natten sover han ved siden af os men ikke på arm eller på os, fint frem til ved en 04.00 hvorefter han kun kan sove videre ved at ligge på en af os).

Vi putter ham konsekvent i barnevognen om dagen og han falder fint i søvn i vognen. Men efter ca. 30 minutter vågner han skrigende op og er stort set umulig at få lullet i søvn igen og er virkelig ulykkelig og stadigvæk alt for træt. Hvis det lykkes at få ham til ro ...


Annonce

... er resten af luren en lur, hvor han skiftevis vågner og sover og det sker kun, hvis han trilles. Vi har prøvet alt for at undgå den voldsomme opvågning; svøbt ham, stået klar, trillet hele tiden, mad lige inden lur osv., men intet synes at hjælpe på, at han ikke vågner.

De meget korte lure er konsekvente og det betyder derfor, at han er meget træt. Derfor er jeg nu begyndt at give ham lov til at have en lur om dagen i slyngen på mig, da han ellers er en meget træt og ulykkelig dreng hele dagen. Samtidig er jeg dog også meget bekymret for at få lavet en dårlig vane og forstærke det, at han kun vil sove på os.

Har du nogle gode tips til, hvordan vi kan hjælpe ham så han kan få sovet en længere lur selv og eventuelt også, hvordan vi optimalt indretter os, så han også får sovet (hvor meget skal vi prøve med barnevognen og hvor meget skal han have lov at ligge hos os).

Venlig hilsen
En mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2019 | Amning | 2 mdr.

Skriger ved brystet - part 2

Hej igen Helen, Mange tak for dit brev :-) Du stiller lidt spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2019 | Amning | 2 mdr.

Skriger ved brystet - 2 mdr.

Hej igen Helen, Tusind tak for dit lange gode svar på mit forrige brev. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2019 | Udstyr | 1 mdr.

Valg af tremmeseng

Hej Helen Vi er gået igang med at kikke efter en tremmeseng. Min mor har min...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2019 | Amning | 2 mdr.

God rytme

Kære Helen, Jeg har en lille dejlig datter på knap 8 uger – hun vejer 5,8...

Læs hele brevet og Helens svar


8. maj 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring af søvnvaner, skrig ved natflaske og urolig om natten

Hej Helen, Jeg har lidt forskellige spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce