Annonce

Annonce

Svar: Søvnproblemer - 10 uger


4. juli 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Dejligt at høre, at I fornemmer at behandlingen mod refluks begynder at virke. Selvom det har været hårdt med indlæggelser og diverse undersøgelser, så er det godt, hvis I ka fornemme, at det trods alt hjælper i den rigtige retning...

Der er dog ingen tvivl om, at jeres dreng nok stadig har en del mavesyre som generer ham, når han ligger ned, hvorfor han vågner og græder efter ca. 30 minutter. Og det er rigtig godt, at I her forsøger at hjælpe ham videre i søvnen ved at være der, lægge hænderne på ham, triller længere ture med barnevognen for på den måde at lulle ham videre ind i søvnen osv. Det må I meget gerne gøre.

Det er også en rigtig god idé, hvis I kan forsøge at arbejde på mindst en lidt længere lur i løbet af dagen - og hvis det betyder, at han en gang dagligt skal sove tæt med mor f.eks. i slynge eller ved at du lægger dig sammen med ham, så skal du endelig gøre det. Du skal ikke være bange for at du på den måde giver ham dårlige vaner. Han er stadig et spædbarn og han skal naturligt have den tryghed og nærhed, som han viser behov for. Du skal forsøge at se det sådan, at jo mere tryg du kan gøre ham ved at sove nu, jo bedre vil det være for hans søvnvaner fremadrettet. Tryghed er alfa omega, når det kommer til at kunne slippe dagen og overgive sig til søvnen - så jo mere tryg han er ved at sove nu, jo mere tryg vil han være ved at sove senere, og jo lettere vil du gradvist kunne lære ham at sove på afstand af dig. Hvis du kæmper med ham og han græder sig i søvn og derfor begynder at forbinde det at sove med noget som ikke er trygt og rart, så har han ikke noget godt med sig fremover, og det gør det ikke lættere for ham at sove på ...


Annonce

... sig, tværtimod.

I må meget gerne stadig forsøge at putte ham i liften, når han skal sove, så han stadig lærer at sove lidt på afstand af jer. Nogle gange kan liften stilles i soveværelset, nogle gange kan det stå i nærheden af, hvor du er. Nogle gange sættes den i barnevognen og I triller en tur. Men så han lærer at det er okay at sove, selvom han ikke bliver holdt i favn.

I må også meget gerne putte ham i slyngevugge, tremmeseng osv. Hvad I nu har og kan bruge... Igen for at vænne ham til gradvist at sove lidt på afstand af jer og ikke altid skulle ligge helt tæt i mors eller fars favn. Ligesom han også gør om natten, hvor det først er omkring kl 04, at han har behov for at mærke jer tæt på. I skal altså ikke begynde at sidde med ham, hver gang han skal sove - men netop forsøge at vænne ham til at det er okay at sove lidt selv... og så som nu prioritere en længere lur midt på dagen, hvor I som sagt så har ham i slyngen, triller en tur, eller lægger jer med ham.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Lørdag 27. apr.: Mød Helen på Babybazar 2019, Babybazar

Se flere foredrag med Helen ...


Det vil sige, at i forhold til dit spørgsmål om, hvor meget han skal ligge hos jer og hvor meget I skal prøve med barnevognen, så tænker jeg, at hvis han f.eks. har behov for 3 lure dagligt, så vil det være rigtig fint, at den ene lur er tur med barnevognen, den anden lur er tæt med jer og den tredje lur kan så varieres lidt fra dag til dag, så den nogle gange er i barnevognen og andre gange hos jer.. alt efter hvordan han i øvrigt har sovet og hvad der skal ske i løbet af dagen...

Du skal prøve at glemme den dårlige samvittighed og tro, at du gør noget galt. Det som føles rigtigt er ofte rigtigt :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre og at det giver lidt ro med på vejen :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. april 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Ligger vågen om natten - 3 mdr.

Kære Helen Allerførst en stor tak for den kæmpe hjælp som din brevkasse og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2019 | Sovevaner | 5 år, 9 mdr.

Mange opvågninger pga tryghed

Kære Helen Endnu engang stort tak for dine altid gode og brugbare råd....

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2019 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Den svære middagslur

Kære Helen Endnu engang stort tak for dine gode råd. Lillebror sover...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Meget træt mor til datter på 7 måneder

Hej Helen Vi har flittigt gjort brug af din brevkasse til råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


14. april 2019 | Sovevaner | 10 mdr.

Forslag til godnatbog

Hej Helen Har du et forslag til en godnatbog til en baby på 10 mdr. Vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce