Annonce

Annonce

Brev:

Utryg i storebrorrollen


29. marts 2023

Kategori:
Alder:
4 år, 6 mdr.

Utryg i storebrorrollen

Kære Helen

Vi har to dejlige drenge, W på 7 år og J på 4,5 år som for 11 dage siden blev storebrødre til lille baby N (også en dreng). Jeg har haft en nem graviditet og en god fødsel.
De sidste 3 mdr. har jeg gået hjemme grundet graviditetsorlov og ferie. I den forbindelse har vores mellemste dreng J, holdt mange fridage sammen med mig. Han er også sat ned i tid i børnehave, sådan at han er afsted fra 8.30-13.45 mandag-torsdag. Dette har vi fasthold efter baby N er født. J trives rigtig godt med at være kortere tid i børnehave og nyder at blive hentet tidligt.

Særlig vores ældste dreng havde glædet sig meget til at blive storebror igen og har også taget rigtig godt imod sin nye lillebror. W vil gerne sidde med ham eller dikkedikke og er generet meget kærlig både i handling og i ord overfor sin nye lillebror. Ift. Os som forældre har W selvfølgelig reageret ved at følelserne hurtigere er blevet store, og han har skulle mærke, at vi stadig ”er der for ham”. Men ellers er han faldet godt ind i rollen som storebror for N.

J har også reageret med større følelsesudbrud end ellers men disse er stille og roligt ved at aftage igen. J har også tydeligt været vred på mig samtidig med at han har ønsket mit nærvær og ønsket at jeg har trøstet ham. Jeg tror han, på samme måde som W havde brug for at mærke at vi var der for ham.

Både deres far og jeg har hjulpet J og W med at sætte ord på at vi elsker dem selvom lillebror tager meget af vores tid. Vi har prioriteret at tilbringe tid med dem begge uden baby N, både sammen og hvor de begge har fået lidt alene tid med os hver især. Det har bare været små stunder ...


Annonce

... derhjemme eller i haven, fx et karbad hvor jeg har siddet og leget med J eller W med døren lukket så de følte at de havde mig lidt for sig selv. Far har været god til at tage dem med fx i haven og spille fodbold osv. Begge drenge har også haft en dag hos deres bedsteforældre.

Men for J er det fortsat svært, det der med at blive storebror. Det der volder os vanskeligheder er at J ikke vil være nær lillebror, hvis jeg sidder med baby N i sofaen nægter J at sidde i sofaen. J siger selv at han ikke vil være tæt på baby N. På samme vis vil ha heller ikke sidde med til bords hvis baby N sidder ved bordet.. Når jeg har spurgt J hvad det handler om siger han at han for det første synes baby Ns navle er ulækker/skræmmende og at han er bange for baby N fordi han ikke kender ham.

Jeg er i vildrede omkring, hvordan vi som forældre kan støtte og opmuntre J til at blive mere tryg eller tolerant overfor baby N. Jeg har holdt fast i at baby N også er en del af familien nu og at J godt fx kan sidde i sofaen og spille spil med mig eller læse en bog mens jeg ammer. Det er J gået med til så længe han kan få lov at holde ca. En halv meters afstand til baby N. Jeg oplever ikke J jaloux, men mere meget usikker på hvad den der baby er for noget. J er en glad og energifyldt dreng der til daglig trives med de andre børn i hans børnehave og til fodbold. J og W har et tæt bånd og et rigtig god søskenderelation, hvor de leger godt sammen og hjælper hinanden.

Jeg håber du kan give os nogle gode råd til, hvordan vi kan støtte vore mellemste dreng så han bliver mere sikker i rollen som storebror og i relationen til hans nye lillebror.

Hilsen M

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. februar 2024 | Renlighed | 4 år

Periodevise problemer med renlighed

Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...

Læs hele brevet og Helens svar


30. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 6 mdr.

Renlig om natten

Hej Helen Min dreng på 4½ år tisser stadig i sin ble om natten. Han har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2024 | Renlighed | 4 år

Kan ikke mærke hun skal tisse

Hej Helen, Min datter, der er lige er blevet 4 år, har været blefri, både...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 2 mdr.

Holde sig tør om natten

Hej Helen Min dreng, Noah, er nu blevet 4 år (i november). Han har været...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Transport og ferie | 4 år, 1 mdr.

Ferie med børn

Kære Helen Vi er min mand, jeg, vores datter på 4 og dreng på 7 måneder på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.

- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...

Læs mere i Babylex

Prævention - efter fødsel

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce