Annonce

Annonce

Brev:

5,5 år slår og langer ud


16. maj 2022

Kategori:
Alder:
5 år, 6 mdr.

5,5 år slår og langer ud

Hej Helen.

Jeg skriver til dig, idet vi har lidt udfordringer med vores datter.

Hun er almindeligvis en glad og imødekommende pige i stor trivsel. Iflg. børnehaven er hun vellidt og har mange veninder og vi og vores omgivelser oplever også en glad pige med masser af gå-på-mod.

Vi oplever dog også, at hun ved det mindste modstand råber og kan finde på at lange ud efter os, uanset omfanget af hendes utilfredshed. Når hun råber bliver hun en helt anden pige end hende vi kender, og det skræmmer os nogle gange.

Hun kan finde på at lange ud efter os, når hun skal noget hun ikke vil (hjem fra en legeaftale, i bad el. lign.) og når hun får nej til noget hun gerne vil.

Vi har flere gange forsøgt at tage en fornuftig samtale med hende, men hun virker ligeglad med alt der bliver sagt og hun fjerner sig hurtigt (fysisk) fra samtalen, uanset om den bliver ført under en hyggelig gå-tur, henover bordet, på skødet el. lign.

I dag fortalte børnehaven, at hun den sidste uge er begyndt at slå (ikke hvem eller i ...


Annonce

... hvor stort et omfang). Da vi snakkede med hende om det fortalte hun, at det var det samme barn hun slog, og at hun gjorde det fordi de gerne ville lege med de samme ting - hun fortalte også, at det andet barn slår hende, men at hun ikke fortæller det til de voksne.

Under samtalen måtte jeg flere gange bede hende blive i samtalen, og forklarede hende, at det var vigtigt for mig at vide, hvordan jeg kunne hjælpe hende med ikke at slå - men lige lidt hjalp det.

Vi har i flere år døjet med at hun slår (i perioder), og kan ikke altid sætte en finger på, hvad der kan være årsag hertil - og de snakke vi tager med hende, hjælper tydeligvis ikke. Vi har selv i perioder haft tendens til at hæve stemmen, når hun gang på gang skubber til vores grænser og det har hun helt sikkert taget ved lære af - det er dog noget vi selv arbejder meget på at rette op på.

Så, kort og godt - har du gode råd til, hvordan vi griber hende an? Hvordan får vi sat en stopper for hendes langen ud/slåen og hende råben?

På forhånd tak.

Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv barnets fødder den bedste start

En ny verden åbner sig, når dit barn skal have sit første par sko. - Hvad skal du vælge, og hvornår skal de overhovedet have sko?
Bundgaard har i årtier hjulpet de små fødder med at tage deres første skridt, og vi vil derfor hjælpe dig med at finde ud af, hvornår dit barn skal have sit ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. februar 2023 | Opdragelse | 6 år, 4 mdr.

Manglende respekt

Hej Helen. Jeg er fraskilt. Vi deler vores datter på 6 år 6 dage hos mig og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2023 | Renlighed | 5 år, 2 mdr.

5 år, og toiletvægring ved afføring

Kære Helen. Tak for din brevkasse. Vi er 2 forældre til 2 skønne børn, der...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2022 | Opdragelse | 5 år, 10 mdr.

Jeg dur ikke til noget

Hej Helen, Vi vil spørge, om du kan tolke en bestemt adfærd og give råd...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2022 | Sovevaner | 5 år, 10 mdr.

At falde i søvn selv - 5 år, 10 mdr.

Kære Helen, Vi har en datter på 5 år og 10 måneder. Om aftenen kl. 20 lægger...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

Opfølgning - fjollet 4-årig

Kære Helen Mange tak for din tilbagemelding vedrørende vores fjollede pige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce