Annonce

Annonce

Brev:

5,5 år slår og langer ud


16. maj 2022

Kategori:
Alder:
5 år, 6 mdr.

5,5 år slår og langer ud

Hej Helen.

Jeg skriver til dig, idet vi har lidt udfordringer med vores datter.

Hun er almindeligvis en glad og imødekommende pige i stor trivsel. Iflg. børnehaven er hun vellidt og har mange veninder og vi og vores omgivelser oplever også en glad pige med masser af gå-på-mod.

Vi oplever dog også, at hun ved det mindste modstand råber og kan finde på at lange ud efter os, uanset omfanget af hendes utilfredshed. Når hun råber bliver hun en helt anden pige end hende vi kender, og det skræmmer os nogle gange.

Hun kan finde på at lange ud efter os, når hun skal noget hun ikke vil (hjem fra en legeaftale, i bad el. lign.) og når hun får nej til noget hun gerne vil.

Vi har flere gange forsøgt at tage en fornuftig samtale med hende, men hun virker ligeglad med alt der bliver sagt og hun fjerner sig hurtigt (fysisk) fra samtalen, uanset om den bliver ført under en hyggelig gå-tur, henover bordet, på skødet el. lign.

I dag fortalte børnehaven, at hun den sidste uge er begyndt at slå (ikke hvem eller i ...


Annonce

... hvor stort et omfang). Da vi snakkede med hende om det fortalte hun, at det var det samme barn hun slog, og at hun gjorde det fordi de gerne ville lege med de samme ting - hun fortalte også, at det andet barn slår hende, men at hun ikke fortæller det til de voksne.

Under samtalen måtte jeg flere gange bede hende blive i samtalen, og forklarede hende, at det var vigtigt for mig at vide, hvordan jeg kunne hjælpe hende med ikke at slå - men lige lidt hjalp det.

Vi har i flere år døjet med at hun slår (i perioder), og kan ikke altid sætte en finger på, hvad der kan være årsag hertil - og de snakke vi tager med hende, hjælper tydeligvis ikke. Vi har selv i perioder haft tendens til at hæve stemmen, når hun gang på gang skubber til vores grænser og det har hun helt sikkert taget ved lære af - det er dog noget vi selv arbejder meget på at rette op på.

Så, kort og godt - har du gode råd til, hvordan vi griber hende an? Hvordan får vi sat en stopper for hendes langen ud/slåen og hende råben?

På forhånd tak.

Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. august 2022 | Opdragelse | 5 år, 10 mdr.

Jeg dur ikke til noget

Hej Helen, Vi vil spørge, om du kan tolke en bestemt adfærd og give råd...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2022 | Sovevaner | 5 år, 10 mdr.

At falde i søvn selv - 5 år, 10 mdr.

Kære Helen, Vi har en datter på 5 år og 10 måneder. Om aftenen kl. 20 lægger...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

Opfølgning - fjollet 4-årig

Kære Helen Mange tak for din tilbagemelding vedrørende vores fjollede pige...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2022 | Opdragelse | 5 år, 11 mdr.

Selvstændig leg

Hej, Min ældste datter bliver 6 år om 1 måned. Hun er storesøster til vores...

Læs hele brevet og Helens svar


21. marts 2022 | Renlighed | 5 år, 6 mdr.

Natble - 5 år, 6 mdr.

Kære Helen Lillebror på 5 1/2 år sover stadig med ble om natten, og bleen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.

Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce