Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestuestart - 18 mdr.


15. august 2021

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Vuggestuestart - 18 mdr.

Hej Helen

Mange tak for dine super gode råd omkring indkøring i vuggestue. Vi er godt igang og det går fint bortset fra der er nogle ting som gør mig lidt utryg og som jeg har ondt i maven over.

Jeg har været i vuggestuen hver formiddag med min datter i sidste uge hvor vi har været med i den daglige rutine. Jeg har dog set flere episoder som har gjort mig bekymret for at aflevere min datter.

Der har været flere situationer hvor jeg synes tonen har været hård overfor særligt et af børnene. Bla. fik barnet at vide under morgensamling at det ikke måtte være med, fordi det ikke kunne sidde stille. Min datter har selv virkelig svært ved at sidde stille hvis der ikke sker noget i to sekunder og jeg har jo så forsøgt at hjælpe hende til at blive siddende mens vi har været der.

Det er bare et eksempel og det er den samme pædagog hver gang der har den her hårde tone. Men nu er jeg bekymret for hvordan de vil håndtere det når jeg ikke er der.

Derudover har jeg ...


Annonce

... en enkelt gang oplevet at der blev taget fat i et barns arm for at vise en pointe og derefter blev der talt helt ind i ansigtet på barnet i en meget bestemt tone. Barnet havde taget en af pædagogens ting og det var bare fordi barnet var nysgerrig og tingen lå fremme. Det synes jeg var meget ubehageligt.

Vi er meget blide i vores opdragelse og vores datter går helt i baglås hvis man hæver stemmen overfor hende og vi tager ikke fat i hende på en hård måde når hun laver “ballade” men aætter os ked og snakker med hende. Hun bliver utryg og rigtig ked af det, når jeg en enkelt gang er kommet til at hæve stemmen overfor hende. Der er to andre pædagoger på stuen og de virker utrolig søde heldigvis. Men er det normalt at tonen er sådan i vuggestue og hvis jeg skal italesætte det, hvordan kan jeg gøre det på en god måde? Jeg vil gerne undgå at det bliver en konflikt, men jeg har brug for at føle mig tryg ved at aflevere min datter.

Med venlig hilsen
Den bekymrede pylremor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv barnets fødder den bedste start

En ny verden åbner sig, når dit barn skal have sit første par sko. - Hvad skal du vælge, og hvornår skal de overhovedet have sko?
Bundgaard har i årtier hjulpet de små fødder med at tage deres første skridt, og vi vil derfor hjælpe dig med at finde ud af, hvornår dit barn skal have sit ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. februar 2023 | Sovevaner | 16 mdr.

Hjælp til søvn - dreng 16 mdr.

Hej Helen, Jeg har en sund og rask dreng på knap 16 mdr. Han har lige...

Læs hele brevet og Helens svar


29. januar 2023 | Sovevaner | 18 mdr.

Putning - knap halvandet år

Kære Helen Vi har en søn på snart halvandet. Han er glad og velfungerende....

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2023 | Diverse | 20 mdr.

Drenge 20 måneder græder konstant

Kære Helen. Hver gang jeg har haft tvivl om noget ift. Mine unger, har jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2022 | Udvikling | 21 mdr.

Søvn og trivsel - 21 mdr.

Kære Helen Det er ved at være meget længe siden, at du sidst har hørt fra...

Læs hele brevet og Helens svar


30. november 2022 | Sovevaner | 15 mdr.

Alle andre kan putte - men ikke mor

Kære Helen, Jeg har en søn på 15 måneder som altid har været meget mor syg....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce