Annonce

Annonce

Øjenbetændelse


28. januar 2022

Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.

Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.

Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må gerne komme i institution. Varer øjenbetændelsen mere end en uge, bør barnet ses af lægen.

Den svære øjenbetændelse, skyldes ofte bakterier. Der ses rigtig meget pus, ...


Annonce

... det er gult og kommer i store mængder. Øjet er rødt og hævet - både det hvide af øjnene, og det indvendige af øjenlågene hæver op. Det svier, brænder, og barnet kan virke lyssky, og der er tåreflåd. Barnets almentilstand er ofte også påvirket. Denne form for øjenbetændelse er meget smitsom, og barnet må ikke komme i institution. Denne øjenbetændelse skal behandles med medicin, og barnet skal altid ses af lægen.

Ved begge former for øjenbetændelse skal man være meget omhyggeligt med at rense øjenene for ikke at sprede smitten fra det ene øje til det andet. Du skal også være meget opmærksom på, at I ikke smitter hinanden i hele familien.Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind et par Gogsig barfodssko til din guldklump

Værdi 645 kr

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce