Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til ammestop - 13 mdr.


8. juli 2004

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Hjælp til ammestop - 13 mdr.

Kære sundhedsplejerske

Jeg vil gerne have noget råd og vejledning til at stoppe amningen af min 13 dage gamle pige. Jeg skriver til dig, da jeg ikke føler jeg kan bruge min tildelte sundhedsplejerske.

Baggrund: Jeg har en søn på 2½ år som jeg havde et meget dårligt ammeforløb med. Der gik relativ hurtigt hul på mine brystvorter og de helede aldrig. Jeg prøvede alle de ting min sundhedsplejerske foreslog (muslingeskaller, cremer, lufttøre osv.), men lige meget hjalp det. Det var en meget smertefuld oplevelse og jeg græd, råbte eller slog i puden pga. smerter mens jeg ammede. Det stod på i et par måneder, indtil jeg fik det råd at stoppe med at amme, hvilket jeg gjorde da min søn var ca. 4 måneder gammel.

I forbindelse med min graviditet med vores andet barn, har vi (min mand og jeg) talt meget om amningen. Vi vil begge utrolig gerne have det til at fungere, men er også enige om at jeg ikke skal igennem samme smerte-helvede som sidst. Det er der jeg føler jeg er på vej hen nu.

Nuværende situation:
Vores pige blev født den 26. juni og vejede på det tidspunkt 3460 gram. Hun havde utrolig svært ved at tage brystet, men vi indarbejdede en rutine, hvor jeg formede brystvorten og lagde den i ganen på hende. Det hjalp lidt.

Vores sundhedsplejerske opdagede ved hendes første besøg (da Ellen (vores pige) var 6 dage gammel) at hun havde meget stramt/forkortet tungebånd. Vægt: 3100. Tungebåndet blev klippet da Ellen var 10 dage gammel. Dagen før havde hun vejet 2950 gram og vi var af en jordermoder på hospitalet blevet instrueret i at pumpe mælk ud af brystet og tilbyde det til hende i sutteflaske efter hun havde diet ved mig, så at hun kunne tage lidt mere på i ...


Annonce

... vægt.

I går var sundhedsplejersken her igen for at kontrolveje Ellen. 3000 gram. Jeg blev instrueret i at få hende til at tage brystet selv, men det kan vi slet ikke få til at lykkes.

Siden Ellen fik klippet tungebåndet tror jeg mine brystvorter er revnet. Det gør helt afsindig ondt, når hun tager fat. Jeg græder det meste af dagen. Ikke bare når hun dier, men også når hun sover. Jeg ønsker bare hun skal blive ved med at sove så hun ikke skal op og have mad. (Vi vækker hende hver tredje time, for at hun får nok at spise). Jeg pumper stadig ud efter hun har diet hos mig, og den mælk får hun så tilbudt ved næste måltid.

Det er igen blevet så smertefuldt og uoverskueligt at jeg bare ønsker hende langt væk, når hun ligger ved mit bryst, og så bagefter græder og græder fordi jeg har dårlig samvittighed og synes det er synd for hende. I morgen kommer vores sundhedsplejerske igen for at kontrolveje Ellen.

Trods store ambitioner om at amme, har vi (min mand og jeg) besluttet at stoppe, da jeg føler det er for stor en pris jeg skal betale. Men hvordan gør vi det?

Som beskrevet er det ulideligt for mig at amme, men det er lidt bedre at pumpe ud, så måske skal vi lave en overgang, hvor jeg fortsætter med at pumpe mælk ud, som hun tilbydes, samtidig med at hun får tilbudt Profylac. Hvad mener du?

Vi gik på nettet for at finde noget der kunne tale for at stoppe amningen, men det eneste vi fandt var alle grundene til at man skal amme: allergi, fedme, brystkræft, intelligens osv. Det har bestemt ikke gjort beslutningen nemmere, men der må da også være tilfælde (som mit), hvor amning ikke er en god idé at fortsætte med.

Jeg håber meget du kan hjælpe.

Med venlig hilsen Stine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

1 årig svært ved at falde i søvn om aftenen

Hej Helen En meget frustreret mor her søger råd og vejledning. Vores pige...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Det går bedre... men

Kære Helen Tak for din grundige og omsorgsfulde besvarelse. Efter vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annoncer

Annonce