Annonce

Annonce

Navn - navngivning


27. januar 2022

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Du kan finde lister over godkendte fornavne på Familieretshusets hjemmeside. Hvis du ønsker at give dit barn et navn, som ikke er på ...


Annonce

... listen, så kan du ansøge om navngivelsen. Hvis navnet bliver godkendt, så vil det blive skrevet på listen over godkendte fornavne, og det vil fremover kunne bruges frit af alle.

Du kan kun give dit barn ét efternavn. Hvis du f.eks. vil give dit barn begge forældres efternavn, så vil det sidste fungere som efternavn og det andet som mellemnavn. Er der bindestreg mellem navnene, fungerer de to navne som ét navn.

Efternavne, der bliver brugt af mere end 2000 danskere, kaldes for "frie efternavne" og kan frit benyttes af alle, der ønsker det. Du kan finde en oversigt over efternavne på Familieretshusets hjemmeside.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce