Annonce

Annonce

Svar: Så stor er jeg


22. august 2017

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kris

Tak for dit brev og søde beskrivelse af jeres lille dreng - for ja, det er bare så dejligt, når børn når den alder, hvor de kan vise "hvor store de er" - det charmer alt og alle:)

Nogle gange, når børn gør nye ting, så bliver vi så begejstrede og nogle gange så overraskede, at vi kommer til at grine... også selvom barnet gør noget, som vi egentlig ikke synes er så hensigtmæssigt. Det sker der naturligvis ikke noget ved, men jeres dreng har en alder nu, hvor han begynder at undersøge verden mere og mere, og herunder undersøge, hvad det han gør, gør ved jer. Det er spændende at gøre ting, for at se hvilken reaktion, han får fra jer, hvad I synes om, og hvad I ikke synes om... og netop fordi det ser komisk ud, når han sidder med leverpostej i håret, så er det svært ikke at komme til at grine, men det kan naturligt gøre, at han så gør det igen og igen, så I egentlig får forstærket hans lyst til at gøre det, til at blive ved...

Det bedste I kan gøre, med den alder han har, er at få hans opmærksomhed drejet på noget andet, som er sjovere. Så I stadig anerkender hans lyst til at kommunikere med jer, lege med jer og gøre sjove ting sammen, men ...


Annonce

... så lysten til at komme fedtede fingre i håret bliver minimeret, fordi noget andet er sjovere. Det kan være en god idé at aflede ham med andre ting, som han kan gøre i stedet.

Det kunne f.eks. være at klappe med hænderne i stedet for at komme dem i håret. Det kunne være at holde fokus på at spise med gaffel nu, øve dette som alternativ til at bruge fingrene... Det kunne være at tale om maden og gøre ham opmærksom på madens forskellige lyde. Eller at sige forskellige lyde med munden, øve at sige som en fisk, en fugl, en hund - dog med det in mente, at han jo helst heller ikke skal lære at tale med mad i munden ;) Så vil fokus på at lære at spise med gaffel være mere hensigtsmæssigt... :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Når det er sagt, så er det dog ofte en periode, det er jo også spændende at finde ud af, hvordan maden føles, når man har den i året, ligesom det kan være spændende at undersøge, hvordan den ser ud, hvis man kommer den op i vandglasset, hvad der sker, hvis man smider den på gulvet osv... At undersøge mad og også jeres reaktion, er en naturlig del af jeres drengs udvikling og kun tegn på, at han udvikler sig i sund og god retning :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Rolige aktiviteter

Hej Helen, Har du nogle forslag til rolige aktiviteter man kan lave når man...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Badetid er pludselig ufedt

Hej Helen, Min store dreng har altid været glad for at gå i bad, elsker at...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juni 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Udvikling og motorik

Kære Helen Jeg skriver til dig i håb om, at du kan give et besyv med på min...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Udvikling | 8 år

Store sociale problemer

Hej Vores søn på 8 år har store sociale problemer. Hans måde at kontakte...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2018 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytning - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen Tak for din store forståelse for diverse problematikker og altid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce